Тарас Лесюк: “Особистий рекорд – звісно, позитивна емоція”

Біатлон Зимові Пряма мова ТОП

Ексклюзивний коментар 26-річного біатлоніста для Суспільне Спорт.

З індивідуальної чоловічої гонки стартували змагання п’ятого етапу Кубка світу з біатлону. Перемогу здобув норвежець Йоганнес Бьо, натомість Україну представили одразу п’ятеро біатлоністів.

Найкращий результат серед українських біатлоністів – 26-те підсумкове місце – продемонстрував Денис Насико. Той став одним з двох збірників, що в Рупольдингу встановили особисті рекорди на рівні найпрестижніших міжнародних змагань з біатлону.

Іншим українцем, що перевершив власні попередні досягнення на Кубку світу, став 26-річний Тарас Лесюк. Закривши 19 з 20 мішеней, він показав 29-й найкращий час та вчетверте цього сезону ввійшов до залікової зони.

У Рупольдингу Лесюк стартував на своєму четвертому етапі Кубка світу в поточному біатлонному сезоні. Його попереднім топрезультатом у сезоні 2022/23 було 40-ве місце, яке Тарас тричі посідав на стартовому етапі кампанії в фінському Контіолагті.

Описуючи свій виступ в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт, Лесюк зазначив, що біг “індивідуалку” в ненайкращих фізичних кондиціях. А також розповів про ситуацію на стрільбищі в гонці, яку супроводжували проблеми з електропостачанням на трасі в Німеччині.

Що розповів Тарас Лесюк

  • Про виступ в індивідуальній гонці в Рупольдингу:

“Результатом задоволений. Особистий рекорд – звісно, позитивна емоція. Незадоволений фізичним самопочуттям – біглося важкувато, відчував, що викладаюся на 80-90%. Чогось не вистачало”.

“Можливо, через те, що це другий старт, та й траса нелегка. Плюс хвороба була перед новим роком, треба трохи повернути кондиції до кращих”.

  • Про роботу на вогневих рубежах:

“Мінімальний вітер був, справа трохи піддував. Сильно він не заважав, можна було працювати «на нуль». Особисто я намагався максимально обережно працювати на вогневих рубежах, не поспішати, бо постріл – це хвилина, багато”.

“На останній стрільбі, в принципі, спокійно, у ритмі працював. Відзначив хибу на три години – треба ще, щоб тренер підтвердив, чи справді це так”.

  • Про участь в естафеті в Рупольдингу:

“Звичайно, що хотілося б пробігти її. Для того і тренуюся, та й новий досвід. Але як бачитиме тренер, так і буде”.

Що відомо

  • У загальному особистому заліку Кубка світу Тарас Лесюк 66-те місце з показником у 15 набраних очок.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *