Михайло Харук присвятив перемогу на Універсіаді 2023 загиблому другу-снайперу Олегу Мазуру

Зимові

Сноубордист з Івано-Франківщини Михайло Харук присвятив свою перемогу на Універсіаді 2023 загиблому розвіднику-снайперу зі Львівщини Олегу Мазуру. Про це спортсмен повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Сноубордист виборов для України першу золоту медаль у змаганнях, які тривають в американському Лейк-Плесіді.

“Дорогі друзі, моя перемога і ця золота медаль — для вас усіх. Вона була здобута насамперед завдяки нашій мужній армії, завдяки ЗСУ, які героїчно захищають український кордон. Цю медаль я присвячую моєму другові — снайперу Олегу Мазуру, який у минулому також був спортсменом”, — пише Михайло Харук.

Військовослужбовець Олег Мазур загинув 19 травня 2022 року під час засідки в Ізюмі. Боєць, пише Харук, прикрив собою відхід побратимів. Йому було 26 років. Хлопець з 2016 року служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. Брав участь в АТО. З 2020 року був розвідником-снайпером 132 окремого розвідувального батальйону Десантно-штурмових військ ЗСУ.

“Немає любові більшої за ту, коли хтось душу кладе за друзів своїх… Олег часто допомагав мені під час тренувань своїми цінними порадами ще до мого звання чемпіона світу серед юніорів. Сьогодні перед кожним заїздом я згадував про тебе, друже. Тож ця нагорода для тебе, Олеже”, — йдеться у дописі.

Спортсмен нагадав, що зараз триває збір голосів за присвоєння Олегу Мазуру звання Героя України (посмертно) та закликає усіх долучитися до голосування. Таким чином Михайло просить вшанувати пам’ять полеглого воїна.

Суспільне Спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *