Руслан РОМАЩЕНКО: “Круто бачити себе на вершині бомбардирських перегонів”

Зимові Пряма мова Хокей

Хокеїст “Легіону” очолив список бомбардирів чемпіонату України після року «поза грою».

Цього тижня після місячної паузи поновлюється хокейний чемпіонат України: 27-28 січня у столичному Палаці спорту зіграють «Сокіл», «Дніпро», «Легіон» та ХК «Київ», а у Кременчуці на «Айсберзі» зіграють місцевий «Кременчук» та «Харківські Берсерки».

Напередодні рестарту сезону-2022/23 інтерв’ю сайту Sport.ua дав вихованець харківської школи «Дружба-78», найкращий бомбардир калуського «Легіону» та всієї національної першості – 29-річний нападник Руслан Ромащенко.

 Руслане, попереду у вашого «Легіону» виїзд до столиці. Які очікування від матчів із «Соколом» та «Києвом»?
– «Легіон» набрав хід і здобув рекордні шість перемог поспіль у своїй історії, тому ми маємо бажання продовжити цю серію і надалі.

 Лідера сезону – «Сокіл» – вперше у сезоні зможете зупинити?
– Дуже хочеться. Ми чомусь ніяк не можемо знайти підхід до київської команди, програвши усі чотири очні матчі у сезоні. У «Соколі» виступає чимало досвідчених гравців, ми дуже багато від них пропускаємо і тому наш ключ до перемоги варто шукати у контратаках. Гадаю, на даному етапі грати з командою Костянтина Сімчука у відкритий хокей точно не можна.

 Як розціниш власне лідерство серед бомбардирів на даному етапі: 33 очки у 20-ти матчах?
– Круто бачити себе на вершині бомбардирського списку, випереджаючи решту хокеїстів! Подвійно приємно, що мені вдалося повернутися на провідні ролі після річної паузи у кар’єрі, коли я пропустив сезон-2001/22, перейшовши на тренерську роботу до харківської школи «Союз».

– Що стало каталізатором твоєї результативності у складі команди-дебютанта чемпіонату України?
– Наша ланка нападу чимало забиває, адже тренери дають багато ігрового часу. Плюс ми за очками не женемося – це допомагає. Коли не думаєш про статистику – все виходить, щойно замислюєшся про те, що не набрав бали – все руйнується.

 Який із твоїх 15 голів у нинішньому чемпіонаті доставив справжній кайф?
– Запам’ятався останній «сліпий» гол у ворота «Києва» з розвороту, хоча кидок вийшов слабким. Тут спрацював елемент несподіванки. А ще доставила насолоду шайба на початку сезону у ворота «Дніпра»: тоді в контратаці «2 в 1» Віктор Захаров зробив мені зручний пас, але я не став кидати, а на паузі “витягнув” Едіка Захарченка на себе і потім практично з-за воріт обвів воротаря і закинув красиву шайбу.

– Руслане, які цілі ставиш перед собою на сезон?
– Побити свій рекорд результативності у «Білому Барсі» (82 очки у сезоні-2017/18) навряд чи вийде, оскільки цього чемпіонату у команд лише 30 матчів у «регулярці» плюс ще плей-оф. Тому завдання ставитиму не зменшувати обертів і допомагатиму команді далі перемагати. Звісно, хотілося б утриматися на першому місці серед бомбардирів чемпіонату, але спеціально на себе ковдру тягнути не збираюсь.

– Як гадаєш, Вадим Шахрайчук запросить вашу ланку до збірної України перед чемпіонатом світу?
– Дуже хотілося б. Вважаю, наша трійка заслужила на виклик у національну команду. Хоча б на збори.

В’ячеслав ВОЛКОВ, Sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *