Становище команд у Вищій лізі. “Калуш” гратиме за 9-17 місця

Баскетбол

В регулярному чемпіонаті Вищої ліги підходить до завершення перший етап і вже відомі перші три учасника, які на другому етапі продовжать боротьбу за медалі – Житомир, Рівне-ОШВСМ та Кривбас.

Нагадаємо, сезон проходить у три етапи. На першому етапі Федерація баскетболу України за територіальним розташуванням та спортивним принципом поділила команди на три групи по 5-6 команд. Всі команди зіграють в своїх групах три кола за коловою системою у форматі “баблів”. До другого етапу з групи 1 вийдуть дві команди, а в групах 2 та 3 – по три команди.

В Групі 1 до Житомира на другому етапі в боротьбі за медалі найбільші шанси приєднатись має Селф Мейд. Вже на цьому тижні в цій групі відбудеться останній бабл в Києві.

В групі 2 вихід з групи гарантував Рівне, який йде без поразок. На ще два місця в топ-3 претендують Самбір, Ужгород та Львівська Політехніка. Тут командам залишається зіграти по три матчі.

В групі 3 окрім Кривбасу на два других прохідних місця претендують Збірна Сумської області-СумДу, Ніко-Баскет та Політехнік, який трьома перемогами в останньому баблі повернув себе до боротьби.

На другому етапі дві кращі команди Групи 1 та по три кращі команди Групи 2 та Групи 3 сформують вісімку команд, що розіграють підсумкові 1-8 місця. Спочатку вони сформують дві групи по чотири команди і зіграють у два кола у форматі баблів без врахування очок, зароблених на першому етапі.

Команди, що посядуть 3-5 місця в Групі 1, та команди, що посядуть 4-6 місця в Групі 2 та Групі 3, сформують одну групу на 9 команд та розіграють між собою за підсумкові 9-17 місця без урахування очок 1-го етапу в одне коло за коловою системою (у форматі бабл в трійках).

На третьому етапі по дві кращі команди з квартетів другого етапу (за 1-8 місця) сформують фінальну групу, яка у два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл розіграє 1-4 підсумкові місця.

Команди, що посядуть в своїх групах другого етапу (за 1-8 місця) 3 та 4 місця, зіграють між собою два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл за 5-8 підсумкові місця.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *