Турнірна таблиця Суперліги приведена до правил ФІБА

Баскетбол

15 березня баблом у Львові стартувало вирішальне четверте коло, за підсумком якого визначиться остаточне положення команд.

Відповідно до регламенту, підсумкові місця та рейтинг команд за умови однакової кількості зіграних ігор, визначаються застосовуючи систему класифікації команд відповідно до “Офіційних Правил баскетболу ФІБА”, розділ “D-Класифікація команд”.

За перемогу в кожному окремому матчі команді до турнірної таблиці зараховуються 2 очки. Команді, що зазнала поразки – 1 очко. У разі технічної поразки команда, якій вона зарахована, не отримує очок в турнірну таблицю (команда-переможець отримує 2 очки).

Для зручності розуміння ситуації в чемпіонаті напередодні старту четвертого кола ФБУ приводить турнірну таблицю Суперліги до правил ФІБА.

До цього таблиця відображала положення команд згідно системи рейтингу команд – відсоток перемог від кількості ігор, що були зіграні командою (чим більше відсоток від такого ділення, тим вище місце команди в підсумковій турнірній таблиці).

Оскільки в цьому чемпіонаті Дніпру за недограну гру проти Політехніки-Галичини та Черкаським Мавпам за неявку на гру з Прикарпаттям-Говерлою зараховані технічні поразки, то в турнірній таблиці за ці матчі Дніпро та Черкаські Мавпи не отримують очок.

Нагадаємо, в цьому сезоні переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного чемпіонату. Сезон завершиться без проведення плейоф.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *