Історичний рейтинг «Говерли»: Дроздов обійшов Тіггса, Піттерсона та Кяушаса

Баскетбол ТОП

«Прикарпаття-Говерла-КФВ» відіграв черговий бабл Суперліги у Києві. Нашими суперниками стали команди «Дніпро», «Будівельник» та «Запоріжжя».

Пресслужба клуб продовжує підрахунок матчів та очок в історичному рейтингу всіх часів клубу (2002-2013). Що змінилося?

МАТЧІ

Відігравши про три маті у столиці Сергій Аврахов та Андрій Лонюк довели кількість своїх ігор за «Говерлу» до 158, зрівнявшись таким чином із зіркою команди першої половини 2000-х Сергієм Дадикіним. Обійти його молодий дует «говерлян» може вже найближчого туру.

Макс Тимофійчук піднявся на одну позицію – 16-ту – історичного рейтингу, обійшовши Зіновія Зелінского (112) – екс-розігруючого «Говерли» у сезонах 2002-2005, а нині – учасника війни проти російських загарбників.

Але найбільшого прогресу досяг Володимир Дроздов, який повернувся у гру після вимушеного пропуску шести матчів (у лютому та на початку березня). Форвард відіграв усі три матчі у Києві та довів загальну кількість поєдинків за «Говерлу» до 71!

Таким чином Вова обійшов у таблиці Кевіна Тіггса, Тревіса Піттерсона та Айвараса Кяушаса, кожен з яких відіграв за «ведмедів» по 69 поєдинків.

Відзначимо також й Сергія Старцева, який тепер має у сумі 66 ігор. Таку саму кількість провів за «говерлян» улюбленець вболівальників Тейт Деккер, який грав в Івано-Франківську у сезоні 2009-2010.

ОЧКИ

За підсумками столичного баблу Сергій Аврахов здобу 30 очок у трьох матчах, відтак довів загальну кількість очок в історичному рейтингу до 1284.

21-річному захиснику залишилося здобути тільки одне очко для того, щоб вийти на 10-те місце кращих бомбардирів, яке зараз посідає перший капітан «Говерли» Володимир Марковецький (1285 очок).

Одразу на чотири позиції в історичному рейтингу скорерів «Говерли» піднявся Сергій Старцев, який наразі має вже 744 очки, тож обійшов у таблиці Райана Пірсона (719), Романа Гуменюка (720) та… Макса Тимофійчука (728).

Покращили свої позиції у рейтингу й Артем Водолазський (277 очки) та Ілля Чугунов (240). Щоправда, обидва ще дуже далеко від ТОП-50.

БК “Прикарпаття-Говерла”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *