Тарас Лесюк став третім у мас-старті на ЧУ в Буковелі

Біатлон Зимові

У суботу в Буковелі на Чемпіонаті України з біатлону проходять мас-старти. В чоловічій гонці блискучий виступ продемонстрував Руслан Ткаленко! В активі чернігівського спортсмена третя за якістю стрільба у гонці – лише два кола штрафу!

Причому золото Руслан фактично виборов на останньому вогневому рубежі, де схибив лише одного разу, в той час як лідер гонки на той момент, Дмитро Підручний, пішов на три кола штрафу. На дистанцію останнього кола Ткаленко пішов, маючи 20 секунд переваги, яку зміг не лише втримати, а й розвинути до фінішу. Вітаємо, Руслан!

У Підручного ж стрільба сьогодні взагалі не пішла. І справа не лише в останньому рубежі – загалом у пасиві капітана команди сім кіл штрафу. І Дмитро на фінішній прямій ледь не випустив з рук і срібло, коли дозволив наблизитись впритул до себе Тарасу Лесюку. Однак у змаганні двох тернополян гору взяв все ж більш досвідчений Підручний. Але відзначимо, що в усіх трьох особистих гонках весняної стадії чемпіонату у тернопільських спортсменів по два місця на подіумі!

Загалом гонка вийшла дуже конкурентною, як для внутрішніх змагань. У хвилині від лідера фінішували також Дмитро Грущак та Олександр Пономаренко. Хочеться відзначити також 18-річного Ярослава Трейтяка, який хоч і фінішував лише 19-м, але став єдиним учасником гонки, хто закрив усі 20 мішеней.

Мас-старт. Чоловіки
1. Руслан Ткаленко  (0+0+1+1) 27:09,5
2. Дмитро Підручний  (1+1+2+3) +26,3
3. Тарас Лесюк  (2+2+0+0) +27,4

biathlon.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *