В мерії привітали “Франківськ-Прикарпаття” з чемпіонством

Баскетбол

Сьогодні, 27 березня, в Івано-Франківській міській раді привітали з перемогою в чемпіонату України жіночий баскетбольний клуб «Фрнківськ-Прикарпаття»

Вшанування чемпіонок відбулося в рамках пресконференції, на яку зібралися гравці, тренери та керівництво команду та міста.

Вперше команда з Прикарпаття стала чемпіоном України з ігрового олімпійського виду спорту. У цьому сезоні, “пантери” не зазнали жодної поразки у чемпіонаті. Окрім цього, клуб взяв участь у Європейській лізі та посів там четверту сходинку.

Головний тренер команди Юрій Процюк подякував Збройним силам та місту за підтримку.

Цього року Франківська команда зібрала золоті нагороди в українському баскетболі. Також, спортсмени доволі успішно виступили у дебютному сезоні Європейської ліги.

“Приємно що найуспішнішою командою в місті є БК “Франківськ-Прикарпаття”, яка вперше в історії стала чемпіоном України в найвищому дивізіоні олімпійських видів спорту. Ми також перемогли в Чемпіонаті України з баскетболу 3х3. Ми зібрали усі золоті нагороди в українському баскетболі. Також успішно виступили в Європейській жіночій баскетбольній лізі”, – зазначив Юрій Процюк.

У наступному сезоні команда “Франківськ-Прикарпаття” планує вдаліше виступити у єврокубках і ставить завдання – здобути медалі.

Капітан команди Христина Філевич теж висловилася щодо сезону та чемпіонства.

“Хочу подякувати місту та вболівальникам. Усім гравцям, які привели нас до перемоги. Нервів пішло багато, бо це спорт. І ми завжди максимально хвилюємося. А цього року для нас це було ще важливіше. Ми старалися показати все, що можемо та зробити максимальне для міста”, – поділилася емоціями баскетболістка.

Міський голова Руслан Марцінків заявив, що це велике досягнення для команди та міста Івано-Франківськ.

“З ігрових видів спорту не так багато команд мали перемоги в чемпіонаті України. Незважаючи на війну, ми зберегли команду, вона функціонує та демонструє результат. Вперше взяла участь у Європейській лізі. Від імені громади ми вітаємо команду”, – заявив очільник міста.

Також, Руслан Марцінків подякував тренерському штабу та колективу, якому вдалося провести чемпіонат без жодної поразки.

Посадовець додав, що місто і надалі буде підтримувати місцеві спортивні клуби. До речі, всі команди мають приставку «Прикарпаття», як в багатьох європейських командах.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *