Рекорди сезону Жіночої ліги: перший в історії квадрупл-дабл та кращі показники за перехопленнями

Баскетбол

Офіційний сайт Федерації баскетболу України продовжує підбивати підсумки сезону Жіночої ліги. В цьому матеріалі підведемо індивідуальні статистичні підсумки сезону, що минув.

Рекорд результативності в цьому сезоні встановила Анна Ярош з Переяслава, яка в грі проти Венето-Черкаси 13 квітня набрала 44 очки. Це повторення другого результату в історії ліги. Рекордними залишаються 48 очок екс-легіонерки Динамо Андреони Кійс, яка відзначилась в сезоні 2020/21 в матчі проти Чайки-Бердянськ.

А 17 реалізованих двоочкових Віолети Остапчук в матчі Вінницьких Блискавок проти МСДЮСШОР-Блискавки в жовтні є покращенням на одне влучання рекорду ліги.

За реалізованими триочковими цього сезону кращий показник у Олени Самбурської з ІнтерХіма, яка реалізувала 7 дальніх кидків в матчі проти Інваспорта. Рекорд тут у Анни Ольховик, яка у 2017 році за ТІМ-Скуф проти ХАІ забила 9 триочкових.

У Андреони Кійс в згаданому вже матчі з Чайкою було рекордні 17 реалізованих штрафних. Рекордом цього сезону є 15 забитих штрафних гравчині Переяслава Анни Ярош проти КІВС-СКІФ у березні – повторення другого результата в історії.

Визначено символічну збірну сезону Жіночої ліги

Рекорд за підбираннями в цьому сезоні у Марії Пугач зі Збірної Черкаської області-Венето-Черкаси. Вона в матчі проти Інваспорт-СДЮСШОР-5 зробила 24 підбирання і це другий показник в історії. Більше лише у Тетяни Юркевічус, яка у 2016 році за Вінницьких Блискавок проти херсонського ХДУ-Таврійська Зірка зробила 26 підбирань.

За асистами рекорд сезону та історичне досягнення встановила Ксенія Афінасьєва з Інваспорту – в матчі проти КІВС-Львів вона віддала 18 передач.

Одразу три рекордних історичних показники оформили гравчині в цьому сезоні за перехопленнями. Краще досягнення в історії оформила Вікторія Огій з Вінницьких Блискавок, яка в матчі проти МСДЮСШОР-Блискавки зробила 20 перехоплень. Кристина Філевич з Франківська-Прикарпаття у грудні проти ІнтерХіма зробила 12 перехоплень і це другий результат не лише в цьому сезоні, але і в історії. В лютому також 12 перехоплень зробила Анжеліка Ляшко з Франківська-Прикарпаття проти Венето-Черкаси.

Жіноча ліга: підсумкова турнірна таблиця

За блоками в цьому сезоні кращими стали 7 блок-шотів Тетяни Баштової з Переяслава в матчі проти ІнтерХіма в лютому. Це повторення історичного рекорду. Такого ж показнику досягли Крістіна Карп, яка відзначилась в сезоні 2016/17 в матчі за ІнтерХім проти Динамо-НПУ, та Світлана Радіонова, яка в тому ж сезоні за ХАІ зробила 7 блок-шотів в матчі проти ХДУ-Таврійської зірки.

Додамо, що активі Вікторії Огій значиться два тріпл-дабли цього сезону. Всього в історії до цього сезону їх було 10 – Андреоні Кійс вдалось зробити три тріпл-дабли, у Юлії Мусієнко їх два.

А ось квардупл-дабл Вікторії Огій в матчі Вінницьких Блискавок проти МСДЮСШОР-Блискавки став першим в історії Жіночої ліги.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *