Володимир Шаран: “Якщо президент клубу сказав, що за поразку будуть преміальні – то це комплімент для всіх нас”

Футбол

Головний тренер «Минаю» Володимир Шаран прокоментував результат зустрічі з «Шахтарем» (0:1) у 24-у турі УПЛ.

«Ми розуміли, проти кого граємо. Ця команда, я впевнений, буде чемпіоном, бо і за грою, і за підбором футболістів це найсильніша команда нашого чемпіонату.

Я задоволений характером, який проявили наші хлопці. Вони не побоялися грати – настільки, наскільки могли це робити. І в деяких моментах виглядали здорово. Особливо в організації захисних дій.

Ми вийшли грати в три центральні захисники. Розібрали гру «Шахтаря», зробили висновки після поразки у Львові, де був футбол в одні ворота. Задоволені, що нарешті побачили більше глядачів на трибунах. Розумію, що можуть бути застосовані до нас санкції, але я вдячний президенту, що він організував нам підтримку. Вона була нам потрібна.

Ну і суддівські помилки. Це те, що ми часто бачимо в УПЛ. Суддівські помилки впливають на результати. Гол ми забили чистий наприкінці першого тайму. І ще невідомо, як би склався тайм другий. У нас було б більше емоцій. Зрозуміло, що і «Шахтар» зміг би додати, але могла бути інша гра. Це єдиний негатив. А так вітаю «Шахтар» з перемогою».

– За цей матч Ваші підопічні заслуговують високої оцінки?

– Ну, якщо президент клубу сказав, що за поразку будуть преміальні – то це комплімент для всіх нас. Те, що Валерій Іванович вирішив віддячити нам за поразку – це свідчення того, що він побачив, що є характер, і що хлопці билися. Попри все те, що було перед грою. Я про це не буду зараз говорити, але в кінці чемпіонату розкажу.

– Після минулого поєдинку ви наголошували, що в команді вистачає гравців і є ким замінити травмованих. Сьогодні ми отримали підтвердження цьому? Адже у команди попри травми є ще двоє дискваліфікованих…

– Так. Це перша гра Тараса Дмитрука в основному складі у цьому році й він зіграв здорово. Петько теж провів добрий матч. Він був готовий до нього, тим паче раніше вже грав у стартовому складі.

– Проясніть ситуацію з Булезою. Впродовж вчорашнього дня він то міг, то не міг грати проти «Шахтаря».

– Учора спортивний директор сказав нам, що Булеза може грати. Ми його готували, награвали комбінації, відпрацьовували певні моменти на стандартах. Він і сам рвався в бій. Повторюся, нам сказали, що він має право грати.

З самого початку я був здивований, але про цю ситуацію я знав давно. Спортивний директор сказав відверто, що йому сказали, що з «Шахтарем» є домовленості до кінця цього чемпіонаті й Булеза може грати проти них. А потім вчора ми випадково побачили договір і знайшли там пункт про штраф розміром в 200 тисяч доларів за вихід гравця на поле проти команди, з якої він орендований. Почали виясняти що і до чого. А виявилося, що ніхто не знає. «Ми цим не займаємося», і «ми теж цим не займаємося». Всі за принципом «Моя хата скраю». Добре, що це трапилося до теорії. На теорії вже вирішили, що Трубочкін гратиме лінійного. Ось така ситуація.

«Олександрія», наприклад, дозволила Мельнику грати проти них і ми ледь не обіграли «містян». Завадила лише суддівська помилка. Але одні команди дозволяють, а інші – ні. Це їхнє право.

ФК “Минай”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *