Євген Мурзін: “Я вдячний кожній гравчині, яка прибула до збірної”

Баскетбол ТОП

Головний тренер збірної України Євген Мурзін в коментарі пресслужбі ФБУ поділився враженнями від короткого збору в Іспанії, після якого наша команда зіграла контрольну гру.

“Всіх поставлених цілей досягти не вдалося, звичайно, адже хотілося б мати в розпорядженні не 9, а 12 гравчинь. Але в цьому матчі ми перевірили свої сили, перевірили Кононученко та Бойко, побачили, як вони сприймають поставлені перед ними задачі. В цілому залишилось непогане враження, ці дівчата — це найближчий резерв збірної. Ми за ними уважно слідкуватимемо.

Я вдячний кожній гравчині, яка прибула до збірної. Ця гра лише підтвердила, що влітку нам потрібен ще один збір та турнір, який ми могли провести б разом, поекспериментувати, адже у відборі вже буде гра на результат. І, звичайно, хотілося б отримати більше ігрової практики та взяти участь у турнірі.

Мені сподобалось, як Мазніченко взяла на себе роль лідерки та капітана команди за відсутності Ягупової. Сподобалось її ставлення. Щодо Аліни, вона, звичайно, дуже важлива частина нашої команди, яка не тільки своєю грою, а й лідерськими якостями та роботаю надихає дівчат. І що важливо, вона дуже не любить програвати.

На цей збір ми планували викликати ще молоду Бірюк, але вона не змогла приєднатися. Вона перебуває у США за програмою і не може полишити країну саме зараз, але ми на неї розраховуємо у майбутньому. З нею є контакт, у неї є бажання грати за збірну України. Також слідкуємо за талановитою Коваль, сподіваюсь, що вже найближчим часом вона допоможе національній команді. Ми хочемо викликати їх на літній збір”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *