“Прикарпаття” поступилось вдома “Полтаві”

Футбол

Шоста команда прибула до лідера Групи на вибування. Причому, СК Полтава – це команда цілком рівня свого суперника, але травми та інші неприємності дещо зіпсували містянам кінцівку сезону.

Після сенсаційної домашньої поразки вони прибули в Івано-Франківськ з бажанням поквитатися. Господарям же, щоб виграти втішний міні-турнір, достатньо було виграти зараз у СК Полтава. Прикарпаття – в хорошій формі, шість турів без поразок (по три перемоги та нічиї), тоді як СК Полтава в минулому турі програла вдома ФСК Маріуполь (0:4) і аж ніяк не гарантувала собі уникнення плей-офф за невиліт із ліги.

Вже в дебюті суперники обмінялися цілком собі гольовими моментами. У господарів на 5-й хвилині Барчук, розігравшись із Писком, з лівого флангу вирвався на воротаря, проте не влучив у ближній кут. Він повернувся після травми й посилив свою команду. В атаці в відповідь Стрельцов проривався з правого краю, проте також не влучив так, як хотів пробити по воротах Прикарпаття. Пізніше непогано пробивав Замуренко, а, в свою чергу, Вічний без проблем справився з ударом Цюцюри від лінії воріт. 

Однак вийшло так, що це гості повели в рахунку, коли Стрельцов із лівого флангу закинув розкішний «парашут» на Костенка, а Ян з лівої ноги тут же пробив у дальній кут ‒ 0:1. Це його четвертий гол у чеміонаті – і зокрема третій за останніх чотири тури. А що ж Прикарпаття? На жаль, особливо похвалити господарів у нас не вийде. Вони діяли занадто академічно, намагалися розіграти та розхитати суперника, що не виходило. Навпаки, це СК Полтава могла забивати ще, коли наприкінці гри Дрозд опинився прямо перед воротарем, але поїхала нога й пробив над воротами з вигідної позиції. 

Прикарпаття програє й залишає своє лідерство під питанням (відразу дві команди в випадку перемоги можуть вийти в лідери). Натомість, СК Полтава гарантує собі уникнення прямого вильоту й значно покращує свої шанси на уникнення плей-офф.

Man of the Match: Євген Стрельцов (СК Полтава) 
Сам не забив (хоча удар був непоганим), зате видав шикарну гольову передачу на Костенка. За відсутності провідного атакувального півзахисника Щербака саме цей досвідчений нападник брав гру на себе та виступав не лише завершувачем атак, а й умілим у підіграші асистентом.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. Група “Вибування”. 7 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – СК «Полтава» (Полтава) – 0:1 (0:1)
Гол: 
Костенко (41).

Прикарпаття: Герич, Шинкаренко, Швець, Француз, Попчук, Борисевич (Тітаєвський, 46), Сондей (Матушевський, 46), Соловйов, Писко (Рудюк, 46), Цюцюра (Хома, 81), Барчук (Стаднік, 56). Запасні: Сердюк, Геник, Кузьмин, Ю.Радульський, Титов. 
Полтава: Вічний, Савенков, Пасічник, Томенко (Таранушич, 87), Пось (Бужин, 87), Копитов, Даниленко (Дрозд, 73), Костенко, Замуренко, Горжуй (Бичков, 87), Стрельцов (Каретник, 90+3). Запасні: Тельнов, Петриченко, Яременко. 
Попередження: Сондей (21), Француз (43), Герич (88) – Даниленко (21), Горжуй (64), Стрельцов (69).

20 травня 2023 року, 14:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +21 С
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: Р.Якимик (Львів), Ю.Вашкевич (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Антимійчук (Чернівці).


Діназ та Полтава уникають перехідних матчів, Гірник-Спорт понижується у класі

На другому етапі сезону івано-франківці ще не знали гіркоти поразок – по три перемоги та нічиї. “Прикарпаття” у разі перемоги могло збільшити свої шанси на перше місце у групі “Вибування”. Полтавці відчувають подих у спину від “Маріуполя”, а всі свої весняні очки здобули на виїзді.

Очікувалося, що у першій половині зустрічі команди продемонструють свої атакувальні спроможності, але відповідальність за результат суттєво на них тиснула. Втім, без голів команди не пішлина перерву. На 41-й хвилині Ян Костенко з меж штрафної потужно пробив у нижній кут – 0:1.

Відігратися після перерви господарі не зуміли, перервавши свою шестиматчеву безпрограшну серію. А непроста перемога в Івано-Франківську дозволила “Полтаві” уникнути перехідних матчів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *