Агбо Патрік Умомо – перший легіонер з-за меж європейського континенту в історії “Прикарпаття”

Футбол

Бериньо та Брено могли стати першими легіонерами ФК «Прикарпаття», що грали за команду, будучи вихованцями футболу, із-за меж європейського континенту.

Бразильці Бериньо (Евертон Рікардо де Олівера 1981р.н.) та Брено ( Андре де Сілва 1982 р.н.) пройшли із командою навчально-тренувальні збори в Угорщині, що передували другому колу серед команд Першої ліги сезону 2001/2002рр., потрапили у заявку команди Олександра Іщенка, але не провели жодного офіційного матчу у чемпіонаті України, коли команда Івано-Франківська посіла найвище 5 місце (у Першій лізі), за останні 21-н рік.

Натомість першим іноземцем, із-за меж європейського континенту, що грав за ФК «Прикарпаття» – на сьогодні вважається нігерієць Агбо Патрік Умомо.

Він дебютував у складі «Прикарпаття» в сезоні 2002/2003рр., у домашньому матчі проти київського «Динамо-2», замінивши Олега Вікарюка на 51 хв. «Прикарпаття» зазнало поразки від команди А. Мілевського та О. Алієва – 0:3.

По завершенню чемпіонату, зайнявши 17 сходинку у підсумковій таблиці та вилетіла до Другої ліги, фактично припинивши існування славетної та легендарної команди міста, історія якої розпочиналась у 1940 році.

Агбо Патрік Умомо, у складі «Прикарпаття» загалом зіграв 7 матчів.

Ветерани футболу Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *