В чоловічій Суперлізі планується плей-оф, формат Вищої ліги – без змін

Баскетбол ТОП

Виконком Федерації баскетболу затвердив зміни до регламенту Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд у Дивізіоні А (Суперліга) сезону 2023/2024 рр.

Змагання будуть проведені в два етапи.

На першому етапі команди зіграють чотири кола за туровою системою календаря (у форматі “бабл”). На другому етапі заплановано систему плей-оф.

Формат проведення плей-оф має бути визначений до початку третього кола чемпіонату в залежності від ситуації в країні повязані з воєнними діями.

Нагадаємо, в цьому сезоні Суперліги змагання проводились без плей-оф у чотири кола за туровою системою календаря (у форматі “бабл”). Чемпіоном України став столичний Будівельник.

Формат змагань у Дивізіоні В (Вища ліга) вирішено залишити без змін – змагання в три етапи. На першому етапі команди будуть поділені на групи за регіональним принципом, на другому етапі кращі вісім команд сформують два квартети по 4 команди, які в круговому турнірі визначать учасників третього етапу. На третьому етапі чотири команди зіграють за підсумкові місця у форматі “бабл” два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *