Найзнаменитіші голи на чемпіонатах світу

Інші

Знамениті голи стали одними з найбільш пам’ятних моментів у світі футболу. Вони закарбувалися в пам’яті не тільки фанатів, а й зберегли свій слід в історії. Якщо на наступному чемпіонаті ви плануєте ставити на свою улюблену команду, варто користуватися послугами тільки перевірених букмекерів, таких як Mostbet. Сьогодні ми поговоримо про найдивовижніші удари та найуспішніші команди на ЧС.

Легендарні команди

Аргентина. Небагато команд можуть похвалитися такою кількістю протиріч і несамовитих моментів, як команда Ріоплатенсе. Albiceleste також володіє одним із найбільш вражаючих рекордів в історії. Імена говорять самі за себе і не потребують представлення:

– Дієго Марадона;

– Хуан Роман Рікельме;

– Ліонель Мессі.

Німеччина. Німеччина трохи пізно стартувала в міжнародному футболі. Країна брала участь у двох із перших чотирьох чемпіонатів світу, поєднавши обнадійливе третє місце в 1934 році з від’їздом до Швейцарії через війну. Однак Західна Німеччина повернула національний футбол на карту після перемоги в 1954 році, і відтоді вони були близькі до вершини.

Бразилія. Бразилія посідає перше місце як найкраща команда в історії чемпіонатів світу. З 19 загальними виступами у фіналах, країна також брала участь у найрізноманітніших змаганнях і була присутня на кожному чемпіонаті світу, починаючи з Уругваю в 1930 році.

Бразильські футболісти й надалі неминуче будуть серед фаворитів, щоб ще більше зміцнити своє місце в історичній таблиці лідерів. Зробити ставку на результат гри та інші показники можна за допомогою Мостбет.

Відомі голи

Бенжамен Павар проти Аргентини (2018)

Ефектний удар Бенжаміна Павара став голом турніру на чемпіонаті світу з футболу 2018 року. Удар французького правого захисника у верхню частину штрафного майданчика став початком камбеку в, мабуть, найкращому матчі турніру. Павару, якому на той час було 22 роки, по-справжньому заявив про себе світові та зміцнив репутацію Дідьє Дешама, обравши його як стартового гравця. Правий захисник продемонстрував неймовірну техніку і силу для голу, який увійшов в історію.

Максі Родрігес проти Мексики (2006)

Чемпіонат світу з футболу FIFA 2006 року відомий багатьма моментами, але чудовий удар Максі Родрігеса став особливим. Аргентинський вінгер забив м’яч грудьми біля правого кута штрафного. Потім він упевнено пробив м’яч у дев’ятку. Це був справді історичний удар, який вивів Аргентину до чвертьфіналу.

Робін Ван Персі проти Іспанії (2014)

Гол Робіна ван Персі головою у ворота чинного чемпіона Іспанії на груповому етапі чемпіонату світу з футболу 2014 року – це гол, який все ще пам’ятає багато хто. Це був спритний, точний удар головою, який залишив Ікера Касільяса. Ван Персі не помилився і зрівняв рахунок, за що отримав прізвисько “Летючий голландець”. Знаменитий гол був забитий культовим “дай п’ять” між Ван Персі та Луї Ван Галом.

Хамес Родрігес проти Уругваю (2014)

23-річний Хамес Родрігес заявив про себе на ЧС-2014 у Бразилії. Колумбійський атакувальник і півзахисник очолив атаку своєї збірної, привівши її до вражаючого чвертьфіналу, де вони програли господарям, збірній Бразилії.

Із шістьма голами та двома передачами на рахунку спортсмен став володарем золотої бутси турніру. Його блискучий удар з льоту проти Уругваю в 1/8 фіналу став одним із найвидатніших голів в історії турніру. Метою Хамеса стала нагорода Пушкаша у 2014 році.

Дієго Марадона проти Англії (1986)

Стрімкий забіг Дієго Марадони зі своєї половини поля по праву є найвеличнішим голом, коли-небудь забитим в історії чемпіонатів світу з футболу. Аргентинець спритним поворотом ухилився від суперника і розігнався з божевільною швидкістю.

Вражаючий точний контроль на такій високій швидкості з точним фінішем вимагає майстерності. Далеко не всі гравці здатні робити те, що робив Дієго Марадона. До того ж, зробити це на найбільшому етапі проти такої команди, як Англія, ще важче. Він був названий “Голом століття”.

Чемпіонат світу – це турнір емоцій, неймовірної кількості енергії і не тільки. Він наповнений драмою, непередбачуваністю та адреналіном. Ці голи допомагають писати розповіді про найвидатніші моменти, а також є демонстрацією навичок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *