Руслан Шиян: “На мою думку, настав час ставити перед командою найвищі завдання”

Пряма мова Футбол

Президент болехівських «Карпат» Руслан Шиян поділився враженнями від виступів команди у сезоні 2022/23 та розповів багато цікавого про команду зсередини.

– Руслане Ігоровичу, в першу чергу вітаю вас із повноцінним завершенням сезону 2022/23. На старті чемпіонату, ви поставили команді завдання, зайняти якомога вище місце в турнірній таблиці. Наскільки задоволені підсумковим результатом, та чи впорались з вашим завданням футболісти?

– Вітаю наших шановних читачів, вітаю наших шановних вболівальників, та всіх хто прикладає зусилля для розвитку болехівського футболу. Оцінювати сезон можна по-різному. Не думаю, що тільки мені не до вподоби турнірне становище команди по завершенню сезону. Знаючи тренера, знаючи його амбіції перемагати в кожній грі, він також розраховував на кращий результат. Однак, потрібно дивитися реально на стан справ. Ті команди, які фінішували вище, ніж ми, дійсно на це заслужили. Хотів би відзначити кінцівку чемпіонату, де хлопці продемонстрували всім, що характер в команди є. За що я кожному з них щиро вдячний.

– Наскільки сильно по фінансовій стабільності «Карпат» вдарила війна?

– На мою думку, війна завдала багато проблем кожному з нас. Але попри це все, ми стараємося жити дальше, та хоч якось відволікати нашого вболівальника від теми війни. Що стосується, чи вплинула вона фінансово на клуб, думаю так. Тому що кожен сконцентрований допомогти в першу чергу армії, а все решту стало другорядним. Тому хочу ще раз, подякувати всім, хто допомагає «Карпатам» продовжувати свої виступи у чемпіонаті Івано – Франківської області.

– Протягом сезону, навколо команди ходили чутки про невдоволення футболістів щодо заробітньої плати в команді, що в підсумку погано позначалося на мікрокліматі. Як ви можете це прокоментувати?

– Якщо бути відвертим, то я прекрасно знаю, що заробітня плата у нас одна з найменших серед команд першості Івано – Франківської області. Тому повірте, зроблю все можливе, щоб спільною працею Болехівської міської ради, депутатського корпусу, підприємців та всіх небайдужих людей покращити фінансові умови нашим футболістам.

– Чи були на протязі сезону меценати, які фінансово допомагали команді?

– Так, звісно були. Існувати без них було б набагато важче. Тому, користуючись моментом, запрошую кожного, хто хоч якось хоче нам допомогти. Наші двері відкриті для всіх.

– Наскільки міцним на протязі сезону був ваш контакт із головним тренером – Олегом Сосєнковим?

– З самого початку нашої співпраці, ми з ним домовились, що кожен виконує свої обов’язки. Я завжди з ним на зв’язку, стараюся виконувати все, про що він мене просить. Можу сміло сказати, що в нас хороші, робочі, дружні стосунки!!!

– Впродовж першої частини сезону, «Карпати» важко набирали очки і здобули всього 4 перемоги у чемпіонаті, а також вилетіли з кубка. Чи були у той час думки про зміну головного тренера?

– Звичайно, перший рік на чолі головного тренера «Карпат» був для Олега Сосєнкова складним. Я бачив як він важко переносив поразки та невдачі. Вважаю, що таким молодим, амбіційним тренерам потрібно давати час, щоб вони могли себе повністю проявити. Тому, ні тоді, ні зараз таких думок немає.

– Друга половина чемпіонату склалася для «Карпат» набагато ефективніше. Запоруку успіху слід шукати у зимовій підготовці чи іншому відношенню до справи від футболістів?

– І той, і інший факт не можна виключати. Ми провели хороший тренувальний збір у зимовий період. Кожен футболіст відповідально та з розумінням поставився до навантажень, які їм прийшлось пройти, а також зіграли хороші спаринги з сильними суперниками. Тому, думаю це та відношення наших футболістів до справи, допомогло нам дещо покращити результати у другій половині чемпіонату.

– Чи зросла довіра до Олега Сосєнкова на наступний чемпіонат, після його дебютного сезону на посаді головного тренера Болехівських «Карпат». Питання щодо продовження співпраці на наступний сезон вирішене на всі 100%?

– Ми домовились трішки відпочити, і дещо пізніше сядемо за стіл та обговоримо всі деталі, щодо подальшої нашої співпраці. Конкретно, хто тренуватиме «Карпати» в наступному сезоні – достовірно невідомо.

– Чи достатньо уваги приділяє Болехівська міська рада для розвитку як дорослого так і дитячого футболу, а також спортивній інфраструктурі «Карпат»?

– Що стосується розвитку спортивної інфраструктури, то кожен вболівальник має змогу побачити позитивні зміни. За що я щиро дякую Болехівській міській раді та всім небайдужим, хто долучається до будь-яких робіт. Дуже приємно бачити, коли заходжу на стадіон, купу дітлахів, які тренуються під мудрим, пильним оком нашого досвідченого дитячого тренера Романюка Романа Володимировича, який виховав не одного нашого місцевого футболіста. З впевненістю можу сказати, що майбутнє «Карпат» має право на життя.

– Яку роль на протязі сезону відігравав багаторічних директор команди – Ярослав Тадейович?

– Ярослав Тадейович – це наша легенда, наставник, батько, який на протязі багатьох років, вчив, вчить, та буде вчити нас футбольному мистецтву. Людина яка ділиться своїм життєвим досвідом з кожним з нас. Без нього таких «Карпат», які ми маємо зараз, годі б й уявити. Він завжди важко переживає невдачі, щиро радіє перемогам, старається на рівні спілкуватися з юними футболістами. Тому роль, яку Тадейович відіграє у клубі, можна гучно назвати ключовою.

– На протязі цього сезону, команда провела яскраву рекламу у соцмережах та привернула до себе увагу багатьох зацікавлених людей. Тепер про команду зсередини дізналося велике коло прихильників не тільки з Болехівщини, але й загалом з різних куточків Івано-Франківщини. Чи велике значення для клубу має реклама, та чи збільшилося для вас роботи після виходу «Карпат» на рекламний простір?

– Я прекрасно розумію, що для того аби клуб зростав у всіх аспектах, і зважаючи на розвиток соціальних мереж та реклами в них, перед початком сезону, ми прийняли рішення, також увірватися в інтернет-простір завдяки створенню соціальних сторінок «Карпати» (Болехів) в Instagram та Facebook, що дає змогу для нашого клубу збільшити впізнаваність та дає шанс залучити якомога більше людей до нашої футбольної родини.

– Як оціните роботу прес-аташе та адміністратора команди на протязі сезону? Яка вірогідність того, що Назар Катрій продовжить свою роботу в команді та залишиться на наступний сезон?

– Я радий, що з нами працює така професійна людина, як ти. Ти на відмінно справляєшся зі своєю роботою, тому зроблю все можливе, для продовження нашої співпраці.

– Які плани у «Карпат» на літнє міжсезоння? Де команда планує проводити збір?

– Основним нашим завданням, і моє, як президента клубу, спільно з Болехівською міською радою, а також з розумінням серед місцевих депутатів, збільшити бюджетну частину клубу. Не варто забувати і наших небайдужих підприємців, які завжди підставляють плече допомоги. Отож, маю велику надію, що разом нам вдасться це зробити. Всі свої передсезонні збори, ми, як правило, проводимо у Болехові, адже там для цього створені всі умови. Прийдешній передсезонний збір не буде виключенням.

– З ким із футболістів «Карпат», співпраця дійшла до свого завершення та не буде продовжена? Ну а кого вболівальники більше не побачать у формі рідної команди в наступному сезоні?

– Кого ми побачимо, а кого ні – це точно не входить в мою компетенцію. Наше основне завдання – створити всі необхідні умови для тих футболістів, які є на разі, та тих – які будуть мати намір поповнити наш склад. А вже головний тренер буде визначатися з ким і як, ми будемо будувати нашу співпрацю.

– Чого очікувати від команди в наступному сезоні та які амбіції ставитиме клуб?

– На мою думку, настав час ставити перед командою найвищі завдання. Впевнений, що не я один так думаю. Хочеться порадувати наших палких вболівальників більше, ніж в цьому сезоні. Я вважаю, що саме час, привезти медалі до нашого рідного Болехова.

– Вийшло дійсно гарне інтерв’ю, яке на мою думку сильно сподобається кожному, хто слідкує за нашою командою. Дякую вам за те, що знайшли час та розповіли багато цікавого про команду. Бажаю успіхів у розвитку нелегкої справи та великих перемог як у футбольній діяльності, так і в особистому житті! Нам всім мирного неба, світлих надій, Божого благословіння, гарного настрою та доброго тихого дня. Слава Україні та Слава її Героям! Все буде Україна!

– На завершення, дозволь мені щиро подякувати нашим Збройним Силам України, без яких займатися улюбленою справою було б неможливим. Вірю в нашу близьку перемогу. Подякувати нашим вболівальникам, критикам, та всім тим, хто дійсно допомагає клубу і для кого історія «Карпат» назавжди залишатиметься в серці. Дякую своїм футболістам, що в такий нелегкий час знаходять сили, мотивацію, та бажання грати у футбол. Хочу побажати всім мирного неба та швидкої зустрічі на рідному стадіоні Болехова!

ФК “Карпати” (Болехів)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *