Свято Олімпійського прапора об’єднало понад півсотні дітей у Франківську

Інші лімпійський прапор

20 липня на стадіоні «Юність» Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи за ініціативи Херсонського та Івано-Франківського обласних відділень Національного олімпійського комітету України та при підтримці Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі містечка Івано-Франківська» відбулося Свято Олімпійського прапора з нагоди XVІІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ), який проходитиме з 23 по 29 липня у словенському місті Марібор.

Загалом участь у змаганнях на Фестивалі візьмуть понад 3600 спортсменів віком від 14-ти до 18 років із 48-ми країн. Україна буде представлена 55-ма юними спортсменами, серед яких троє – родом з Івано-Франківської області. Так, свою вправність та навички у баскетболі продемонструє Ірина Бугайова (тренер: Євтушенко А.В.) та Анастасія Шепелюк (тренер: Жартун В.В.); у гімнастиці спортивній – Марина Кліщевська (тренери: Бірюкова Н.Д., Яценко С.М.).

Старше покоління олімпійців та юні атлети підтримали своїх землячок та юнацьку збірну України спортивним святом. Із вітальним словом до учасників заходу звернулись: голова відділення Національного олімпійського комітету України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, виконавча директорка відділення Національного олімпійського комітету України у Херсонській області Луїза Керсанова та представниця відділення НОК України у Херсонській області Катерина Кострикова.


Серед гостей урочистої церемонії на стадіоні також були заслужений майстер спорту України, засновниця школи стрільби з лука в Івано-Франківську, срібна призерка XXVII літніх Олімпійських Ігор 2000 року в м. Сідней, чемпіонка та призерка чемпіонатів України, світу та Європи Катерина Дубровіна та майстер спорту України міжнародного класу з боксу, п’ятиразовий чемпіон України з боксу, учасник літніх ХХVII Олімпійських ігор 2000 року в м. Сідней, президент Івано-Франківської міської федерації боксу Сервін Сулейманов.

Після урочистого підняття державного та Олімпійського прапорів, усі присутні під чітким керівництвом олімпійців Сервіна Сулейманова та Катерини Дубровіної мали змогу попрактикуватись у стрільбі з лука та взяти участь у цікавих вікторинах. Понад півсотні дітей, серед яких були і вимушені переселенці, і школярі, і дошкільнята, долучилися до рухової активності та творчості – найменшенькі з радістю провели час із зафарбовування розмальовок про олімпійські види спорту.


Були на святі й подарунки. Усі учасники урочистого дійства отримали символічні подарунки від відділення НОК України в Івано-Франківській області та МБО «СОС Дитячі містечка Івано-Франківська».

НОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *