Як обрати зручний каремат?

Інші

Туристичний килимок — один з найважливіших аксесуарів для походів. Він забезпечує комфортний відпочинок і захищає від холоду під час ночівлі. Його можна використовувати разом із наметами та спальними мішками. Фахівці компанії Travelersclub розповідають, як вибирати килимки для туристів. 

Типи аксесуарів

Найпопулярніший варіант — класичний каремат. Це тонкий плаский килимок, який виготовляється із синтетичного матеріалу. Усередині він наповнений піною, яка пом’якшує поверхню та поліпшує теплоізоляцію. Переваги такої моделі — доступна ціна, стійкість до механічних пошкоджень і простота використання. 

Альтернатива — надувний туристичний килимок. Його можна накачувати за допомогою портативної помпи чи вбудованого клапана. Він набагато м’якший від класичних карематів і займає менше місця в рюкзаку. Окрім того, з ним ви можете спати на холодному ґрунті, зберігаючи максимальний комфорт. 

Ключові характеристики

Найважливішим є рівень теплоізоляції, який підбирається під кліматичні умови й особливості ваших туристичних маршрутів. Зазвичай виробники користуються такою градацією:

  • До 2 — домашній йога каремат, який пом’якшує поверхню, але майже не захищає від холоду.
  • 3–4 — літні й міжсезонні моделі, які можна розстилати на прохолодному ґрунті чи камінні за плюсової температури повітря.
  • 5–6 — зимові килимки для казуальних туристів. Їх можна використовувати за помірних морозів (до −10 °C.
  • Від 6 — аксесуари для справжніх екстремалів. Вони захищають від сильного холоду — конкретні значення температури варто уточнювати в інструкції з експлуатації. 

Більшість килимків для туристів мають класичну прямокутну форму. Вони дають більше простору для комфортного відпочинку. Їх варто вибирати тим, хто часто рухається уві сні. Якщо ж у пріоритеті збереження вільного місця в рюкзаку, купуйте анатомічні каремати. Вони обрізані по краях так, щоб повторювати форму людського тіла. Це робить їх дуже легкими й компактними. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *