“Прикарпаття” поступилось в Тернополі

Футбол

Тернополяни вирвали перемогу в кінцівці зустрічі.

Нива забила дебютний м’яч цього чемпіонату, завдяки голу Хруставки мінімально здолавши в Чернівцях Буковину, а після цього по пенальті вибила з Кубка України міцне Поділля. Із хмельничанами Прикарпаття грало в стартовому турі – розійшлося миром 1:1, а потім переграло в кубку Карпати (2:1, щоправда, львів’яни привезли напіврезервний склад). Але навіть безвідносно від поточного контексту, у Тернополі було дербі. Велика історія протистоянь і недавня образа – адже це Нива в заключному турі першого етапу минулого сезону випередила прикарпатців та не випустила їх у Чемпіонську групу.

Можливо, саме це зумовило стиль, малюнок і характер гри. Вже в дебюті матчу Труба видав першу картку, й надалі боротьби (інколи надмірно жорсткої) було значно більше, ніж, власне, комбінаційної гри. На початку гри обидві команди змушені були провести заміни по травмі. У господарів десь на 10-й хвилині Гаталу довелося замінити на опорника Мудрого (з певними перестановками в середній лінії), у гостей – замість Попчука по позиції на правий фланг оборони вийшов Шинкаренко.

Матч складався дуже непросто. Біля обох воріт бували моменти, коли тільки везіння підігравало воротарям Механіву та Геричу. Активно діяли Стаднік і Сьомка в гостей, отчасти – ПроцівБороденко у господарів. Дуже довго утримувалися нулі на табло, проте ендшпіль на більшому загальнокомандному досвіді, незважаючи на молодий середній вік гравців, краще використала Нива.

Писко на лівому фланзі оборони гостей збив Проціва, штрафний взявся виконувати Дорошенко. І прямо перед воротарем, у штовханині перед воротами, Хруставка ногою проштовхнув м’яча в сітку – 1:0. Ось він, голеадор захисту Ниви! Нервові останні хвилини нічого вже не змінили – тернополяни з абсолютним показником стартують у новому сезоні, хоча не без фарту.

Герой матчу: Олег Хруставка (Нива)
Складний матч, у якому Прикарпаття небезпідставно розраховувало на очки, Нива виграла винятково завдяки вдалому підключенню на стандарт Хруставки.Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 2 тур
«Нива» (Тернопіль) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:0 (0:0)
Гол: 
Хруставка (88).

Нива: Механів, Хруставка, Зінь, Демчук, Соколов, Дорошенко, Гатала (Мудрий, 9; Малащук, 86), Волохатий, Бороденко (Танчак, 46; Галадей, 75), Проців, Різник (Вольський, 86). Запасні: Жупанський, Давидов, Слива, Бей.
Прикарпаття: Герич, Попчук (Шинкаренко, 16), Швець, Матушевський, Писко, Геник, Соловйов (Михальчук, 67), Сьомка, Бучакчийський (Рудюк, 46), Стаднік (Радульський, 84), Хома (Дмитрук, 67). Запасні: Піцан, Бобинець, Барчук, Демків, Титов, Тітаєвський.

6 серпня 2023 року. 14:00, Тернопіль, міський стадіон ім. Р.Шухевича. +31С
Арбітр: С.Труба (Черкаси). Асистенти арбітра: С.Наскалов (Мукачево), О.Гавеля (Кривий Ріг).
4-й арбітр: О.Мімнонов (Тернопільська обл.). Спостерігач арбітражу: С.Скрипак (Київська обл.).


Тернопільська Нива вириває перемогу в Прикарпаття

Обидва колективи з перших хвилин були націлені на ворота, але конструктива все ж не вистачало. Перший небезпечних момент у грі створив Стаднік, але його удар парирував Механів. Господарі відповіли своїм моментом, але Дорошенко у дотик пробив вище воріт. У другій половині тайму команди зменшили оберти і пішли на перерву без голів.

У другому таймі ніхто із суперників не хотів ризикувати. Підопічні Малика більше контролювали м’яч, але створити бодай щось не могли. До того ж, варто відзначити спеку, яка суттєво заважала футболістам. Проте, наприкінці гри все ж змогли забити переможний м’яч господарі. Після подачі зі штрафного Хруставка розстріляв ворота – 1:0, – пише UA-Футбол.

1 thought on ““Прикарпаття” поступилось в Тернополі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *