“Буковина” – “Прикарпаття-ЗСУ”. Анонс та пряма трансляція

Футбол

У неділю, 20 серпня, на чернівецькому стадіоні “Буковина” пройде один із завершальних матчів 4-го туру Першої ліги. На івано-франківську команду чекатиме третє поспіль західноукраїнське дербі: “Прикарпаття-ЗСУ” зіграє з місцевою “Буковиною”. За протоколом безпеки воєнного стану гра пройде без присутності глядачів. Пряму трансляцію дивіться о 16:00 на YouTube-каналі ПФЛ.

Обидві команди невдало розпочали сезон, у стартових турах набравши лише по одному турнірному очку. Івано-франківці здобули його вдома у грі з “Поділлям” (1:1), після чого мінімально програли тернопільській “Ниві” (0:1) і львівським “Карпатам” (0:1). Буковинці також з різницею в один м’яч поступилися тим же “Ниві” Т. (0:1) і “Карпатам” (1:2). А в третьому турі вдома з “Хустом” була зафіксована нульова нічия.

Швидкоплинним видався і розіграш Кубка України для обох суперників: “Буковина” на виїзді поступилася аматорському “Миколаєву” з Львівської області (0:1), а “Прикарпаття” провело два домашні поєдинки. 2 серпня завдяки дублю Юрія Радульського івано-франківці перемогли резервний склад львівських “Карпат” (2:1), а цього вівторка, 15 серпня, поступилися “Епіцентру” (1:2). Тож тепер команди можуть зосередитися на чемпіонаті, де потрібно поправляти турнірне становище. Тим паче, що на старті Першої ліги вболівальники вже зачекалися перемог.

У новітній історії географічні сусіди зіграли між собою шість офіційних поєдинків. У сезоні 2017/18 у Другій лізі (група “А”) івано-франківці двічі були сильнішими – 2:1 на виїзді та 5:2 вдома, а в третьому матчі у Чернівцях мінімальну перемогу здобули буковинці – 1:0.

У сезоні 2021/22 суперники зійшлися між собою у Кубку України, де у серії післяматчевих пенальті (основний час завершився внічию 1:1) “зелено-жовті” здолали друголігову команду з рахунком 4:2 і вибороли путівку до 1/16 фіналу. Минулого сезону на першому етапі чемпіонату прикарпатці двічі були сильнішими, здобувши мінімальні перемоги наприкінці матчів – 1:0 в Чернівцях та 2:1 Івано-Франківську. 

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 4 тур
«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ)

20 серпня 2023 року. Чернівці, стадіон “Буковина” – 16:00
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: К.Хіміченко (Київська обл.), О.Гірс (Одеса).
4-й арбітр: М.Байдюк (Чернівці). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Буковина – Прикарпаття. Суперники не надто вдало розпочали сезон – всього по одному заліковому пункту набрали. Минулого туру “Буковина” зіграла внічию з “Хустом”, але на гол команда все ж награла. Підопічним Мельничука не вистачило холоднокровності у заключній третині поля. Поступово чернівецький колектив починає додавати, але працювати ще варто багато над чим. “Прикарпаття” не мало програвати “Карпатам”, але пропущений гол з пенальті все зіпсував. Підопічні Рипана якісно зіграли у захисті, але з виходом в атаку були суттєві проблеми. Без минулорічних лідерів Івано-Франківський колектив не має того атакувального потенціалу. Очікуємо, що у цьому матчі буде обмаль моментів, але боротьба буде напруженою, – зазначає UA-Футбол.

Прогноз FootBoom: 1:1. Стартові невдахи. “Буковина” з “Прикарпаттям” здобули лише по одному очку, хоча претендували на більше. Та за хорошу гру очок, як відомо, не нараховують. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *