“Прикарпаття” програло в Чернівцях

Футбол

Минулого сезону ці дві команди до останнього боролися за перемогу в утішному турнірі – в Групі вибування, і переможцем у цьому змаганні вийшло саме Прикарпаття. Зараз, маючи лише по одному очку, команди опинилися в невтішній компанії аутсайдерів (відразу чотири команди розділяють 7-10 місця в Групі А).

При цьому влітку обидві команди втратили провідних гравців. І якщо Прикарпаття з Сондеєм, Волошиновичем, Борисевичем і іншими ветеранами прощалося свідомо, проводячи зміну поколінь, то Буковина охоче б продовжила співпрацю з молодими Столяром і Скрипником, та й досвідченим нападником Сергійчуком. Але можливості такої нема. Добре, що повернувся з Металіста зірковий місцевий вихованець – чемпіон Європи 2009 року серед юнаків Чайковський. Але, звичайно, його б у найкращі роки в цей склад…

Міг відкривати рахунок Радульський. Півзахисник гостей трішечки не встигав, щоб акцентовано замкнути передачу Бучакчийського. Ще через кілька хвилин Француз неточно головою замкнув подачу зі штрафного. Буковина свою якісну атаку провела на 15-й хвилині. Багатоходівку завершував Глагола, проте його спроби пробити з небезпечної позиції – району 11-метрової позначки – героїчно заблокували захисники Прикарпаття на чолі з Попчуком. У відповідь Букайкчийський знову розкішно загострив. Сказати чесно, при таких моментах затриматися з голами до другого тайму – це ще треба було вміти.

Після перерви Радульський із Хомою навіть напрацювали на гол, але взяття воріт не було зафіксовано. Загалом, дуже непогано грало Прикарпаття. Було переконання, що без очок гості точно не залишаться, була підозра (зважаючи на непогану «лавку запасних»), що це будуть три очки. Проте був один момент, який перевернув цю гру.

Д.Рябий спокійно пройшов через лівий фланг і виконав зрячу подачу на дальню стійку. Першим на подачі був оборонець гостей Попчук, але викинувся в падінні й пропустив м’яч повз себе. Тож дебютант господарів Духота, колишній півзахисник дубля Колоса та Діназа, прийняв і розстріляв ворота з кута воротарського майданчика – 1:0. А зовсім недавно цей молодий гравець виступав у чемпіонаті Київщини за Денгофф. Намагався врятувати гостей Соловйов, але заключний удар у компенсований час виявився неточним.

Чотири очка в Буковини – це перша перемога підопічних Мельничука в новому чемпіонаті, і відразу ж над суперником, який був успішнішим у минулому сезоні. Прикарпаття залишається з одним очком серед аутсайдерів. Схоже, аж поки лідер команди Цюцюра не відновиться після травми, команда буде залишатися вразливою в завершенні атак.

Герой матчу: Богдан Духота (Буковина)
Дебют, про який можна тільки мріяти: Духота в першому ж матчі за чернівчан приніс їм довгоочікувану перемогу.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 4 тур
«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 1:0 (0:0)
Гол: Духота (81)

Буковина (стартовий склад): Пономаренко, А.Рябий, Новотрясов, Пасічник, Д.Рябий, Пець, Чайковський, Глагола, Фарасєєнко, Паламарчук, Палагнюк. Запасні: Степаненко, Закорський, Бодня, Власенко, Данилюк, Духота, Мануіла, Митрик, Прокопчук, Цурупін, Червінський, Штифанович. 
Прикарпаття (стартовий склад): Герич, Шинкаренко, Швець, Француз, Попчук, Геник, Тітаєвський, Радульський, Бучакчийський, Сьомка, Хома. Запасні: Бобинець, Дмитрук, Рудюк, Титов, Демків, Романов, Соловйов, Михальчук. 

20 серпня 2023 року. 16:00, Чернівці, стадіон “Буковина”. +32 С
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: К.Хіміченко (Київська обл.), О.Гірс (Одеса).
4-й арбітр: М.Байдюк (Чернівці). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Новачок приносить перемогу Буковині

Старт сезону обидві команди не можуть занести собі в актив, адже набрали всього по одному заліковому пункту. Один гол за три матчі – це не той показник, на який розраховували вболівальники “Прикарпаття” та “Буковини”.

У першій половині зустрічі цікавіше в атаці виглядали гості, які намагалися активно грати за рахунок флангів. Після прострілу Бучакчийського міг забивати Радульський, але він пробив повз ворота. У ще одному епізоді той же Бучакчийський небезпечно пробивав головою, але переграти воротаря він не зміг. У господарів можна пригадати хіба що удар Глаголи, який заблокував захисник.

Після перерви характер гри не змінився. Було багато боротьби, але без роботи для голкіперів. Після однієї з атак Хома відправив м’яч у сітку, але у нього зафіксували поза грою. Суперники намагалися забити, але досягнути свого ніяк не могли.

На 81-й хвилині після помилки захисника Богдан Духота відправив м’яч у ближній кут – 1:0. Хавбек відзначився голом у своєму дебютному матчі за нову команду. Відігратися гості не змогли. Третя поспіль мінімальна поразка “Прикарпаття”…

UA-Футбол

1 thought on ““Прикарпаття” програло в Чернівцях

  1. Приберіть з назви команди ЗСУ. Не ганьбить військо! Тим більш, що офіційно приставки ЗСУ в ПФЛ не існує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *