У Богородчанах відбувся турнір пам’яті Михайла Поворозника

Футбол

Традиційний футбольний турнір серед ветеранів пам’яті відомого на Прикарпатті майстра шкіряного м’яча Михайла Поворозника відбувся у Богородчанах на стадіоні, що носить його ім’я.

З 1991 року незмінно відбуваються турніри серед ветеранів на вшанування нашого славетного земляка, чиє ім’я по праву вписане у двох книгах “Історія прикарпатського футболу”. Тоді, на зорі нашої Незалежності, ці змагання започаткували депутат обласної ради Василь Бабій, голова райвиконкому П. Перепічка, спортивні керівники району – Зіновій Клебан та Петро Заянчківський.

Традиційний турнір вже традиційно відбувся в день Преображення Господнього. Цьогоріч, зважаючи на ситуацію у державі, команд зібралося дещо менше, ніж ми звикли бачити на попередніх турнірах. У групі “40+” зареєструвалося два колективи: з Богородчан і Старуні. Група “50+” була більш представницькою: на турнір приїхали команди зі Старих Богородчан, Саджави, Яблуньки та Підгір’я.

Це було справжнє свято футболу, адже на поле поперемінно виходили майстри шкіряного м’яча, якими у свій час так захоплювалися численні вболівальники. Учасники вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання. Ветеранів привітали: Василь Бабій, багатолітній керівник футболу Богородчанщини Роман Балаш, Зіновій Клебан, вихованець Михайла Поворозника Ярослав Паливода.

У віковій групі понад 40 років на полі зійшлися команди Богородчан та Старуні. Сильнішими виявилися богородчанці – 2:0.

Чотири команди в групі “50+” визначали кращого за коловою системою. Два останніх поєдинки проходили паралельно і, що цікаво, всі учасники зберігали шанси на здобуття головного Кубка. Поєдинок між ветеранами зі Старих Богородчан та Підгір’я завершився унічию, чим сповна скористалися саджавці: вигравши у своїх ровесників з Яблуньки, вони стали переможцями турніру у своїй групі. Друге та третє місця (за однакової кількості очок та різниці м’ячів) посіли команди Старих Богородчан і Підгір’я.

На урочистому закритті турніру Микола та Володимир Поворозники, Роман Балаш вручили кубки переможцям, всім учасникам – спеціальні відзнаки.

Організатори турніру – родина Поворозників та Богородчанська громадська спортивна організація “Спартак”. Щира подяка Роману Козорізу і Мирославу Писклинцю, які у свій час взяли на себе вагому частину організаційних моментів у проведенні перших турнірів пам’яті М. Поворозника. Вони, а також В. Бабій, Р. Балаш, Я. Паливода, редактор часопису “Слово народу” М. Захарчук отримали пам’ятні відзнаки від родини Поворозників – за небайдужість, постійну підтримку, вболівання про те, аби турнір жив і розвивався, за вагомий внесок у розвиток спорту та фізичної культури на Богородчанщині.

Ветерани футболу вдячні нашим Збройним Силам за можливість у мирній обстановці проводити такі турніри. Для наближення Перемоги учасники турніру зібрали 3900 грн, які передали керівнику ГО “Народна самооборона – Спілка волонтерів Богородчанщини” Михайлу Михайлюку.

Роман Балаш, Михайло Захарчук для прес-служби Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *