Дмитро Неволін: “На чемпіонаті світу будемо боротись і намагатись показати максимальний результат”

Баскетбол Пряма мова ТОП

З 30 серпня по 3 вересня у Дебрецені відбудеться чемпіонат світу з баскетболу 3х3 в категорії U-18, де Україна буде представлена чоловічою на жіночою командами.

Жіноча збірна U-18 потрапила до групи С, де також зіграють Японія, Литва, Іспанія та Марокко. Про склад команди, підготовку та суперників на чемпіонат світу прес-служба ФБУ поцікавилась у наставника збірної U-18 з баскетболу 3х3 Дмитра Неволіна.

– Як визначали склад збірної на чемпіонат світу?

– Ще на Олімпійському юнацькому фестивалі в Маріборі, де ми зайняли четверте місце, у нас травмувалась Катерина Коваль, на яку ми розраховували, але поспілкувавшись лікарями, з клубним тренером вона вирішила не ризикувати і повернутись в США. Також пошкодження зазнала Анастасія Шепелюк, тому з того складу на чемпіонат світу їдуть двоє – Євгенія Безкоровайна та Ірина Бугайова.

З огляду на травму Коваль ми перебудували гру збірної і також включили до складу на чемпіонат світу Олександру Тинщук та Таїсію Виповську. Вони грали за збірну U-17 в кваліфікації чемпіонату Європи і здобули путівку на континентальну першість. Спробували їх на зборі і вирішили взяти на чемпіонат світу. Це буде гарний досвід для дівчат перед чемпіонатом Європи, який у них відбудеться 22-24 вересня.

– Чи їздили кудись на турніри перед чемпіонатом світу?

– Така ситуація, що на цей час важко знайти жіночі турніри 3х3 для нашого віку зокрема і загалом жіночі турніри через фактично кінець літнього сезону і велику кількість змагань жіночої Світової серії. Ми планували виїхати, але турніри відмінялись, тому просто готувались самі в Івано-Франківську.

Навіть тут на місці стало важче в плані спарингів, тому що раніше були збірні U-23, U-21, але у них вже закінчились змагання, доросла жіноча команда виступає на жіночої Світовій лізі, тому маємо що маємо.

– Як команда готова фізично та психологічно?

– Фізично ми гарно відпрацювали заплановані цикли, сподіваюсь, що все буде добре. Трішки атлетично може бути важко 17-річним, але вони беруть своє настроєм, енергією. Настрій бойовий, будемо боротись і намагатись показати максимальний результат.

Зрозуміло, що це чемпіонат світу і можливо коли приїдемо туди, то це буде давити, але поки ми працюємо, маємо по два тренування на день, розбираємо моменти своєї гри. Зараз нема часу переживати, а вже там може бути мандраж. У нас дівчатам по 17-18 років, тому без цього ніяк.

– Як оцінюєте суперників по групі?

– У нас група бойова і якщо вийдемо з групи, то далі можемо далеко зайти. В кожній грі треба битись, максимально старатись. У нас в суперниках Іспанія, яка завжди серед фаворитів, яка має в складі призерів минулорічного чемпіонату світу U-18, сильна Литва, Марокко, яке цими гравцями було третє на чемпіонаті Африки U-17 минулого року, і Японія, у якої з чотирьох дівчат – троє в минулому році були п’ятими на чемпіонаті світу U-18, а ще одна дівчинка – чемпіонка Азії U-17. Японія – це команда, з якою важко грати в любому віці, ці в гарному сенсі чотири ніндзя, які весь матч невтомно бігають по майданчику.

Так що в групі у нас не буде прохідних матчів, у нас варіантів нема – лише боротьба, лише праця.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *