“Прикарпаття” розійшлось нічиєю з “Епіцентром”

Футбол

Третя команда першості проти восьмої, між ними – шість очок. Причому, в кращій формі господарі – Прикарпаття в останніх двох турах взяло чотири очка, розгромивши ФК Хуст і зігравши внічию з Нивою (Бузова). Епіцентр у минулому турі переграв вдома Буковину (2:1), перервавши 4-матчеву безвиграшну серію. Перемога господарів дозволяла б їм зробити кілька кроків вгору, а от гості в випадку успіху гарантували б собі третє місце в Групі А, незалежно від інших результатів туру. Цікава особливість цього протистояння – раніше господарі обов’язково вигравали в цій парі «всуху». Це зобов’язувало Прикарпаття та робило виклик, який постав перед Епіцентром, ще цікавішим.

На початку матчу Епіцентр змусив господарів похвилюватися. Спершу Гірний падав у карному майданчику в боротьбі з Французом, але арбітр розсудив, що рівень впливу захисника був недостатній для пенальті. Потім Кравчук замикав прямо перед воротами подачу штрафного – й головою направив м’яча трішки в сторону від воріт.

Проте прикарпатці досить швидко розвернули гру, і ось уже вимушений був працювати воротар гостей Чернобай. Він відбив дальній удар Романова, а вінгер Кравчук завадив Барчуку зіграти на добиванні. На ту секунду гості перевели дух, але хто б подумав, що наступний кутовий виявиться результативним. Подачу Романова несподівано замкнув головою півзахисник гостей Беженар, і м’яч залетів під поперечину – 1:0. Автогол.

Гра загострилася. Чернобай парирував дальній удар Барчука. Ще в одному моменті Роману секунди не вистачило, щоб спіймати флангову подачу на удар з розвороту. Проте коли Романов вкотре запустив через правий фланг Шинкаренка, його простріл розрізав оборону Епіцентру. Тітаєвський акуратним ударом правою ногою завершив атаку так, що голкіпер не тріпнувся – 2:0. Перший гол у чемпіонаті для Микити, раніше мав уже асист.

Закріпити перевагу було нагальним завданням для Прикарпаття, але напівмоменти Барчука та Хоми не дозволили це зробити. Натомість, Епіцентр пішов вперед, і ось уже після скидки Кравчука С.Кристін смачно бив із лівого кута карного майданчика – це перший серйозний сейв Герича. Що не вийшло після його удару, вийшло після подачі – цього разу воротар виніс м’яча на рубіж своїх володінь, де якраз чергував Кравчук. У своєму третьому матчі за нову команду Данило ось і відкрив лік своїм голам – 2:1. Смачний удар з правої ноги від новачка повернув гостей у гру.

Другий тайм за одного голу різниці очікувано перетворився на гойдалки. Цілком могли прикарпатці закріпити свою перевагу, коли Тітаєвський, розігравшись із товаришами, вийшов на ударну позицію й не зміг переграти воротаря, натомість у відповідь після хорошого пасу Алібекова С.Кристін просто не влучив у ближній кут. Тут же Хома на швидкості виривався на воротаря й міг би, суворо кажучи, знімати всі питання в цьому матчі, проте Алібеков позбавив його можливості пробити в підкаті.

Хто б міг подумати, що в ситуації, коли одного голу господарям могло вистачити для спокою, вони втратять і мінімальну перевагу? Прикарпаття затіяло перепасовку на своїй половині поля, м’яч дійшов до воротаря, але Герич поспішно вибив його в поле – прямо на суперника. Стень дав діагональ на Ляшенка, той прострілив, а Гірний зблизька переправив м’яча в сітку – 2:2. Четвертий гол у восьми турах для Максима.

На останніх хвилинах хитавиця тримала в напрузі обидві команди. Кожна помарка мала значення. Як приклад, коли Герич не зіграв на виході після кутового й захисник Епіцентру Мороз намагався забити в незахищені ворота. Щоправда, саме він став і антигероєм кінцівки матчу, коли на чужій половині поля жорстко пішов у підкат у Тітаєвського. Правда, в івано-франківців також не вистачало часу, щоб цим скористатися. Нічия на користь суперників у підсумку.

Герой матчу: Микита Тітаєвський (Прикарпаття)
Забив сам і заробив вилучення для суперників.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 8 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 2:2 (2:1)
Голи:
 Беженар (20, автогол), Тітаєвський (26) – Кравчук (44), Гірний (74).

Прикарпаття: Герич, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Геник (Бучакчийський, 52), Романов (Соловйов, 52), Тітаєвський, Сьомка (Попчук, 46), Барчук (Радульський, 65), Хома (Цюцюра, 80). Запасні: Бобинець, Піцан, Дмитрук, Матушевський, Михальчук, Рудюк, Титов.
Епіцентр: Чернобай, Кристін С. (Гринь, 65), Мороз, Григоращук, Кристін В., Алібеков (Глущук, 73), Беженар, Миронюк (Климець, 46), Бендера (Стень, 46), Кравчук (Ляшенко, 58), Гірний.
Запасні: Жмурко, Козловський, Жмуйда.
Попередження: Тітаєвський (40), Барчук (51), Бучакчийський (59), Демків (76), Соловйов (90+3) – Миронюк (22), Алібеков (51), Мороз (57), Гірний (67).
Вилучення: Мороз (90+4, друге попередження).

15 вересня 2023 року. 14:00, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +20 С.
Арбітр: Д.Осауленко (Полтава). Асистенти арбітра: В.Алавук (Житомир), А.Лікаренко (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Криницький (Рівне).

Результативний футбол в Івано-Франківську

Команда Олега Рипана з початку чемпіонату здобула лише одну перемогу і наразі посідає восьме місце. Перемога над “Буковиною” дозволила “Епіцентру” перервати свою безвиграшну серію і піднятися на третє місце. Саме гості підходили до цього матчу у якості фаворитів.

Проте, не так сталося, як гадалося. В середині першого тайму за шість хвилин господарі відзначилися двічі. Спочатку м’яч у власні ворота зрізав Беженар – 1:0. Не встигли підопічні Нагорняка оговтатися, як пропустили ще. Після прострілу Шинкаренка з меж штрафної у кут пробив Тітаєвський – 2:0. Гості контролювали м’яч, але набагато ефективніше грали підопічні Рипана. Наприкінці тайму нападник Кравчук повернув інтригу у матч – 2:1.

Після перерви гості продовжували грати першим номером, але залишали чимало вільних зон для контратак суперників. Хорошу можливість зрівняти рахунок мав Станіслав Кристін, але він з меж штрафної пробив повз ворота. На 74-й хвилині футболісти “Епіцентра” все ж досягнули свого. Максим Гірний з декількох метрів розстріляв ворота – 2:2. У підсумку, матч завершився внічию.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *