Ольга Алексейчик: Їдемо на чемпіонат Європи перемагати в кожному матчі

Баскетбол

З 22 по 24 серпня в грецькому Іракліоні відбудеться чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 в категорії U-17, на якому зіграє жіноча збірна України.

Головний тренер збірної України Ольга Алексейчик перед виїздом у Грецію прокоментувала пресслужбі ФБУ готовність команди до чемпіонату Європи.

“Настрій перед виїздом прекрасний, у нас склалась дружна атмосфера, моноліт гравців та тренера, і ми разом прямуємо до єдиної мети. Головне налаштуватись перед матчами і грати в свою гру. Я впевнена в кожній з них, їдемо грати в кожному матчі і перемагати.

Щодо складу то у нас було єдине питання стосовно Катерини Коваль, чи зможе вона допомогти нам. На жаль її на фінал залучити не вдалось, тому ми прийняли рішення, що на чемпіонаті Європи виступлять ті дівчата, які вибороли путівку на фінал. Вони це заслужили.

Готувались ми в Івано-Франківску, а перед чемпіонатом Європи на минулому тижні ми були в Німеччині, де провели серію спарингів з місцевою збірною. Плюс двоє наших гравчинь – Олександра Тинщук та Таїсія Виповська – зіграли за збірну U-18 на чемпіонаті світу. Вони отримали гарний досвід, зрозуміли, що таке вищий рівень, з яким стикнулись у Франції і який їх чекає зараз у Греції. Вони побачили, який фізичний рівень кращих команд світу і до чого треба прагнути.  Повернулись вони більш злими, з бажанням довести, що вони можуть набагато краще, ніж було на чемпіонаті світу.

Двоє з наших дівчат відволіклись від баскетболу 3х3. Наприклад, Еліна Синякова, яка вже зі своїм клубом у Франції почала підготовку до сезону, сказала, що дуже хоче повернутись до нас на збори, що готова їхати в Грецію за перемогами.

Що стосується суперників по групі, то Нідерланди – дуже гарна команда, укомплектована якісними кравчинями, в Угорщині вона без перешкод пройшла кваліфікацію. Греція – “темна конячка”, її гравчині не грали офіційних матчів в баскетболі 3х3 цього літа. Втім, схожа ситуація була в минулому році, коли від Греції теж не було зрозуміло чого чекати, але вони достойно виступили, на рівних грали проти Іспанії та Польщі. Списувати цю команду не можна, тим більше вони приймають чемпіонат Європи, а це і допомога вболівальників, і більша впевненість.

Втім, ще раз повторю, що я впевнена в своїх гравцях, у їх готовності. Сподіваюсь, що ми досягнемо запланованого на чемпіонаті Європи результату”.

Наша команда зіграє в групі В, де її суперниками стануть Нідерланди та Греція. З кожної групи до плей-оф виходять по 2 кращих збірні, які далі у форматі плей-оф визначать чемпіона Європи. Обидва свої матчі групової стадії наша збірна зіграє 22 вересня.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *