Збірна Україна з нашими землячками в складі поступилась Польщі

Футбол

26 вересня матчем із Польщею жіноча збірна України продовжила боротьбу в груповому раунді першого в історії розіграшу Ліги націй.

22 вересня наша команда стартувала на турнірі поєдинком із Сербією, але, на жаль, ведучи в рахунку, поступилася — 1:2. Тепер же на підопічних Володимира Пятенка очікував гостьовий матч у Гдині з Польщею, яка в минулому турі здолала Грецію — 3:1.

Перший тайм розпочався в рівній боротьбі, та із часом господарки заволоділи ініціативою. На 12-й хвилині Паділья відправила м’яч у сітку, але арбітри зафіксували в неї офсайд. Пізніше команди обмінялися ударами Семків і Камчик у площину.

На 20-й хвилині Пайор після прострілу Падільї пробила поруч зі стійкою. Утім, невдовзі капітан збірної Польщі таки відкрила рахунок, замкнувши передачу Грабовської з лівого флангу. Згодом Самсон виручила нашу команду після удару Падільї з кількох метрів.

У другому таймі полячки продовжили володіти значною перевагою. Спершу Паділья здалеку пробила в площину, пізніше українки заблокували кілька ударів суперниць, потім Самсон здійснила два класні сейви після небезпечних ударів Пайор. Утім, на 67-й хвилині остання таки зробила дубль, замкнувши подачу Матисік із правого флангу.

Українки зуміли відіграти один м’яч наприкінці зустрічі — Шматко замкнула подачу Петрик зі штрафного. Утім, вирвати бодай нічию синьо-жовтим не вдалося, хоч суперниці й догравали в меншості. 2:1 на користь Польщі.

Жіноча Ліга націй-2023/2024. Група В3
26 вересня. Гдиня. Міський стадіон

Польща — Україна — 2:1 (1:0)
Голи: Пайор (22, 67) — Шматко (80)

Польща: Кєдржінек, Матисік, Грець, Зєнєвич, В’янковська, Грабовська, Паволлек, Лефельд (Собаль, 85), Паділья (Врубель, 70), Пайор (к), Камчик (Шимчак, 90+4).
Тренерка: Ніна Паталон.

Україна: Самсон, Подольська, Корсун, Петрик, Шматко, Андрухів (Гірин, 46), Семків, Панцулая, Овдійчук, Калініна (к) (Кравчук, 46), Козлова (Глущенко, 68).
Тренер: Володимир Пятенко.

Арбітр: Ельвіра Нурмустафіна (Казахстан).

Попереджені: Камчик (66), Врубель (90+2) — Панцулая (15), Кравчук (69), Петрик (90).
Вилучена: Грець (90+3, П).

Жіночий футбол України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *