“Прикарпаття” грає в безгольову нічию

Футбол

Дев’ята команда проти сьомої, а між ними – три очка. Не на такі результати розраховували ці клуби, які минулого сезону до заключного туру другого етапу конкурували за вихід у Чемпіонський раунд. Успішнішою тоді виявилася Нива, зате Прикарпаття виграло втішний турнір.

До цього дербі суперники підійшли не в кращому стані. Господарям не міг допомогти Демків, який останнім часом знайшов собі місце та застосування в оригінальній схемі Рипана та Яцурака, а Нива зі своєї волі попрощалася з двома гравцями – захисник Слива та півзахисник Проців покинули тернополян, хоча обоє були важливими гравцями, а останній – навіть беззаперечним основним на правому фланзі.

Прагнучи взяти реванш за минулий сезон, Прикарпаття вело гру. Суперники заблокували дальній удар Романова, а після його ж штрафного та пізніше кутового захисник Швець головою пробив над воротами. Спроби пробити після стандартів від Геника, Хоми та Француза навіть не рахуємо за небезпечні голи – надто несильними були удари. У гостей відзначимо сильний, але трохи неточний удар Галадея.

Це вже в середині першої половини гри пішла конкретика. Нападник франківців Хома на 26-й хвилині смачно пробивав з-за меж карного майданчика, проте сейв Механіва виручив Ниву. А вже в компенсований час першого тайму Барчук, перевисівши суперника на дальній стійці, ледве не запхнув м’яча в ворота тернополян. Але нулі на табло втрималися до другого тайму.

Друга половина гри в плані видовищності не виправдала сподівань. Нива так і не струсонулася, більшою мірою, намагаючись оборонятися, в господарів не все виходило попереду – лише на 75-й хвилині Цюцюра загострив, правда, без гідного завершення. А на 83-й хвилині Нива не забила лише дивом: на передачу Танчака з лівого флангу не встиг нападник Різник, зате набігав на дальній стійці захисник з протилежного флангу Хруставка. Бив він зблизька, здавалося, м’ячу нікуди подітися, проте воротар Піцан якось ногами зупинив цю атаку на самій лінії воріт.

От тут би пересмикнути гру якісними замінами, проте в запасі Прикарпаття жодного нападника за амплуа не було. В кінцівці запам’ятався підступний удар Романова (мимо) та штрафний від Сьомки (сейв голкіпера), проте до голу так і не дійшло. Жаль, але обидві команди загрузли в нижній половині таблиці. А той, хто в цьому матчі зірвав би джекпот, з великою долею імовірності отримав би кращі шанси поборотися за Чемпіонський раунд. Шість нічиїх уже в Прикарпаття – на рівні Поділля та Маріуполя, а більше ніхто в Першій лізі цього сезону й не награв.

Герой матчу: Максим Механів (Нива)
Відразу кілька разів виручив тернополян, а по цій грі то безцінно.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 11 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Тернопіль) – 0:0 (0:0)

Прикарпаття (стартовий склад): Піцан, Шинкаренко, Француз, Швець, Сьомка, Геник, Соловйов, Романов, Цюцюра, Хома, Барчук. Запасні: Бобинець, Дмитрук, Михальчук, Радульський, Рудюк, Титов, Бучакчийський, Попчук. 
Нива (стартовий склад): Механів, Соколов, Зінь, Хруставка, Давидов, Мудрий, Бороденко, Гатала, Волохатий, Бей, Галадей. Запасні: Жупанський, Хабло, Танчак, Малащук, Різник, Махінка. 

6 жовтня 2023 року. 14:15, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +16 С
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: З.Курбанов (Херсон), Д.Каморніков (Донецька обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *