“Карпати” – “Прикарпаття-ЗСУ” – 3:3. Післямова

Футбол

Івано-франківська команда продовжила свою безпрограшну серію до восьми матчів, на виїзді відібравши очки в лідера “А”. За дощової погоди на львівському стадіоні “Україна” географічні сусіди на двох забили шість м’ячів – бойова нічия 3:3. По завершенні західноукраїнського дербі своїми враженнями від гри поділилися наставники обох команд – Олексій Городов (“Прикарпаття-ЗСУ”) і Мирон Маркевич (“Карпати”).

Мирон МАРКЕВИЧ, головний тренер «Карпат»:

– Чесно кажучи, вдома пропускати три м’ячі – трохи забагато. Але гра була веселою з обидвох сторін. Ми мали достатньо велику перевагу. Ми відзначилися трьома голами, і стільки ж пропустили. Наші захисники зіграли дуже слабко в плані оборони та підбору м’ячів. За 11 матчів ми пропустили чотири, а тут за одну гру – три. Це насторожує, але я думаю, що до наступного матчу ми це виправимо. Хоча сама наша гра була на хорошому рівні, тримали м’яч і створювали моменти. У футболі так є, що суперник завдає чотирьох ударів, три з яких опиняються у сітці воріт.

– Матч відбувався о 12:00. Чия це була ініціатива і як команда була готова у фізичному плані?

– Ми хотіли грати о 13:00, але нам поставили о 12:00. Це залежить від ПФЛ. Я не є прихильником таких ранніх матчів, однак ми живемо у такій ситуації, що нікуди від цього не дінешся. Найкраще – це грати ввечері, коли організм найбільш здатний до фізичних навантажень. З “Нивою” (Бузова) у наступному турі ми теж граємо у ранній час о 12:30.

– Що скажете про Максима Чеха?

– Він сьогодні вперше вийшов зі стартових хвилин і мені сподобалося. Була хороша гра у його виконанні. Я думаю, що це буде наш основний гравець, тому що Чех практично не губив м’ячі. Враховуючи те, що він багато пропустив і лікувався, то як для першого разу зіграв непогано.

– Чи здивувало вас чимось “Прикарпаття”?

– Це непоступлива команда, з ними не так просто грати. Вони діяли на контратаках, наситили оборону та не давали нам розбігатися. Ми самі винні, адже за такої переваги, пропускати вдома три м’ячі… У мене дуже серйозні претензії до захисників, особливо центральних. Маємо це виправити.

Олексій ГОРОДОВ, тренер «Прикарпаття-ЗСУ»

– Насамперед хочу подякувати Збройним Силам України, фанатам усіх команд, які захищають нашу Батьківщину та дають нам змогу грати у футбол і займатися улюбленою справою. Перед матчем я розраховував на важку гру та думав, що буде менше голів. Ми їхали до Львова для того, щоб здобути залікові бали та налаштовувалися на перемогу. Ми розуміли, що буде важко, але все-таки хотіли здобути три очки, хоча зіграли внічию.

– Наскільки вдосконало вивчили “Карпати”?

– Ми вивчали “Карпати”, їхніх гравців, тим паче, що вони дуже якісні, ми їх знаємо ще за виступами у попередніх командах. Тому ми готувалися до цього матчу. Нам не вистачає очок, щоб бути в першій п’ятірці. Для нас кожна гра – вирішальна.

– Як вважаєте: ви сьогодні забагато забили чи забагато пропустили?

– Ми пропустили сьогодні багато голів. “Карпати” – це фаворит Першої ліги, у них якісні футболісти. Якби нам хтось сказав, що ми пропустимо три та не програємо, то я би здивувався. Тому що ми розраховували в обороні зіграти на нуль, але свої моменти реалізувати. У нас були хороші контратаки у цьому матчі, особливо наприкінці зустрічі. Радульський і Бучакчийський мали свої моменти, але не реалізували. Апетит приходить під час їжі. Хотілося здобути перемогу, але я вважаю, що результат закономірний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *