Олімпійські ігри з футболу та участь в них України

Інші

Історична подія в українському молодіжному футболі. Участь футбольної команди України в Олімпіаді 2024 року. Нюанси участі команд у змаганні.

Україна вперше візьме участь в Олімпіаді з футболу

Збірна України з футболу вперше стане учасником Олімпіади у 2024 р. І все завдяки грі на молодіжному чемпіонаті Європи, де вона досягла півфіналу. Перед матчем проти Франції, Україна мала декілька сценаріїв для кваліфікації на Олімпійські ігри. Один із них передбачав боротьбу за п’яте місце проти Грузії після перемог над Іспанією та Англією. Проте Україні вдалося пройти на Олімпіаду-2024 після перемоги над Францію з рахунком 3:1. Тепер наша держава стала однією із чотирьох європейських збірних, які виступатимуть в Парижі. разом з нами буде грати Франція, Ізраїль та Іспанія.

Прорив в історії українського футболу

Участь у футбольному турнірі Олімпіади-2024 буде історичною, оскільки це буде перший виступ української молодіжної збірної у цій дисципліні. Це п’ятий раз, коли Україна представлена на Олімпійських іграх у командному виді спорту. Попереднього разу це сталося у 2004 році. Тоді жіноча збірна з гандболу виграла бронзову медаль. Втім не менш захоплюючими є і віртуальні змагання, які можна запустити, здійснивши вхід у віп казино. На віртуальному майданчику є як одиничні, так і групові змагання з можливістю виграти коштовні призи.

Олімпійський футбольний турнір проходитиме з 24 липня по 10 серпня 2024 року в Парижі. Франція прийматиме чоловічі та жіночі турніри. У чоловічому турнірі візьмуть участь 16 команд. Їх об’єднають в 4 групи.

Збірні команди на Олімпіаді-2024 з футболу можуть заявити 18 гравців: два воротарі та 16 польових гравця. У попередніх змаганнях, що проводилися в Токіо, де командам дозволили заявити 22 гравці.

Вікові обмеження в змаганнях

На Олімпіаді-2024 можуть взяти участь гравці віком до 23 років. До чемпіонату не будуть допускати спортсменів, що народилися після 1 січня 2001 року, а отже деякі учасники української команди просто не пройдуть за віком. Так, у складі України U21 є вісім гравців, які народилися у 2000 році:

  • Голкіпер К. Фесюн,
  • захисники: О.Сирота, М. Таловєров, Р. Лях,
  • півзахисники: О. Назаренко, Д. Криськів, О. Кащук, А. Бондаренко.

Проте, збірні команди мають право викликати до складу трьох дорослих гравців (від 23 років та вище) на Олімпіаду-2024. Це дає можливість командам включити у склад команди досвідчених спортсменів. В жіночих змаганнях з футболу вікових обмежень на участь не передбачено.

Англії не представлена на Олімпійських іграх у футболі окремо. Велика Британія виступає на Олімпіадах з футболу, об’єднуючи футболістів з:

  • Англії,
  • Шотландії
  • Вельсу.

Англія не може відбиратися на Олімпіаду-2024 з футболу через кваліфікаційний турнір, але може брати участь у складі збірної Великої Британії (за винятком домашніх турнірів, коли команда Великої Британії виступає окремо).

Щодо жіночої збірної України, вона не має можливості відбиратися на Олімпіаду-2024 з футболу в результаті участі в дивізіоні В Ліги націй. Учасниці дивізіону А будуть боротися за олімпійські ліцензії, але Україна в ньому не представлена. Отже, шанси жіночої збірної України на Олімпіаду-2024 у футболі виключені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *