Оксана Моллова: “Індивідуальні нагороди – це результат командної роботи”

Баскетбол Пряма мова ТОП

Чемпіон минулого сезону жіночої Суперліги Франківськ-Прикарпаття захист свого титулу розпочав з двох перемог над столичним Динамо, дожавши суперника в кінцівці першого матчу 82:71 і впевнено вигравши другу зустріч 97:56.

Форвардиню Франківська-Прикарпаття Оксану Моллову за підсумком зіграних в першому турі матчів було визнано MVP першого ігрового тижня. Вона в обох матчах оформила дабл-дабл і йде другою в рейтингу результативності жіночої Суперліги (20.5 очка за гру) та першою за рейтингом ефективності (РЕ 26.5).

В інтерв’ю прес-службі ФБУ Оксана Моллова розповіла про зміни в складі команди, амбіції захистити титул та про очікування від найближчих матчів у Вінниці.

– Оксано, наскільки для Вас приємно, що Ви були визнані MVP першого ігрового тижня?

– Звичайно це приємно, але я ніколи не сприймаю ці нагороди, як особисту заслугу. Наприклад, більша половина моїх забитих м’ячів – це заслуга першого номера, який віддав гарну передачу. Тому індивідуальні нагороди – це результат командної роботи.

– Ви одержали на старті дві перемоги, причому в обох іграх Ви оформили дабл-дабл. Як оцінюєте свою готовність до сезону?

– Це лише перші ігри в сезоні, особисто я ще не в формі, лише набираю кондиції. Почали тренуватись десь лише за два тижні до старту чемпіонату, тому перша гра була важкою, друга вже простіше.

– Важко було починати проти суперника, який минулий сезон пропустив і було незрозуміло, що з себе представлятиме в ігровому плані?

– Ми знали окремо дівчат, знали хто з них що може. Вероніка Космач, Катерина Тихонова перейшли з нашого клубу, їх ми знали, на них ми налаштовувались. Єдине, що ми не знали як їх тренер буде ставити гру команди загалом і в який баскетбол буде грати проти нас – чи будуть грати в швидкий напад, чи будуть при захисті подвоюватись проти нас? Перша гра була непростою, рівною майже до кінця, а там ми вже призвичаїлись до їхньої гри і другий матч виграли більш впевнено.

– У вас суттєво змінився склад команди – пішли Таїсія Удоденко, Анжеліка Ляшко, Вероніка Космач, Катерина Тихонова. Останні двоє перейшли в Динамо, з якими ви зустрічались. Як в команді сприйняли їх перехід?

– Все добре, це життя, це баскетбол. Ми перед грою всі привітались, обнялись. Тренер, здається, теж нормально сприйняв зміни в складі. Наприклад, Анжеліка Ляшко перебралась в Київ, де у неї сім’я. Вона підійшла до тренера, а Юрій Михайлович (Процюк – прим) загалом з розумінням ставиться до сімейних моментів, стає в положення гравця і без проблем її відпустив. Так і з іншими.

– Що можете сказати про дівчат, які поповнили склад команди?

– Якщо чесно, то не очікували, що так зіграємось з дівчатами. У нас справді змінився склад – прийшли Дар’я Кононученко, Каріна Панчук, які одразу отримали місце в старті, повернулась Анна Гвічіані. Вони прислуховуються, роблять те, що мають робити. Вони класно увійшли в команду і мені комфортно було з ними грати. Плюс у нас гарні молоді гравці, які завдяки ігровій практиці минулого сезону суттєво підтягнулись.

– Які задачі стоять перед командою в цьому сезоні?

– Ми звичайно будемо старатись втримати свій титул, але це баскетбол і невідомо як воно вийде, тому що сезон довгий і можуть бути травми, можлива поява легіонерок, що може змінити розклад сил в чемпіонаті. Плюс чемпіон в цьому сезоні визначається у плей-оф, де все може бути непередбачуваним.

Ми також заявились на Європейську лігу, де в минулому році грали у Фіналі чотирьох. Це добре для наших молодих гравців. Це класна для них практика, чудовий досвід, адже там більш сильніші суперники. Там задачі у нас будуть – награти молодих гравців.

– На цьому тижні у вас виїзд у Вінницю, де зіграєте два матчі проти місцевої команди. Які очікування від цих ігор?

– У Вінниці гарна команда, вони віддаються боротьбі, у них багато маленьких гравців, які чіпляються за м’яч, десь падають за м’ячем. Ми поки просто переглядали гру, ще не вивчали. Думаю, на цьому тижні буде детальне вивчення суперника, їх гри у нападі. Але хочу сказати, що в цьому сезоні за рахунок скорочення учасників Суперліги, прохідних ігор не буде – на кожну команду треба налаштовуватись по максимуму.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *