Команда Оксани Геник створила сенсацію в ЧУ

Футбол

Жіноча команда «Шахтаря» в перенесеному матчі 9-го туру перемогла «Ворсклу».

Порівняно з минулим поєдинком Роман Заєв здійснив ротацію складу, тож місце в старті отримали Луцан, Масловська і Кравчук.

«Ворскла» від перших хвилин володіла м’ячем та перебувала на частині поля «гірників». Уже на старті Петрик пробила з-за меж штрафного – спробу заблокували захисниці. Наступну нагоду полтавки створили після розіграшу кутового: Андрухів виконала навісну передачу під дальню стійку до Козлової, яка виборола повітря і пробила головою, – Клімова на місці. На 13-й хвилині тренерський штаб «гірників» здійснив вимушену заміну: замість Вишневської, яка дістала ушкодження, на поле вийшла Мостова. На 25-й хвилині «Ворскла» створила чергову нагоду: Андрухів прийняла діагональну передачу на правому фланзі й прострелила до карного майданчика, м’яч після обрізки захисниць опинився в Козлової, яка з небезпечної відстані пробивала, а Клімова парирувала. У середині першої половини «оранжево-чорні» відійшли від власних воріт і контратакували, та якщо удар Молодюк пройшовсь у воротаря, то наступний шанс вдалося реалізувати: Єлизавета в дотик перевела м’яч на забігання Старухіній, яка з правого флангу прострілила на замикання Янєвій – 0:1. У відповідь підопічні Зінченко мали нагоду після розіграшу стандартного положення – удар Андрухів поцілив у стійку.

У другій половині «Ворскла» продовжувала атакувати й володіти територіальною перевагою. Підопічні Зінченко безрезультатно розхитували захист «гірників», використовуючи флангові забігання з подальшим прострілом до штрафного. «Шахтар» своєю чергою грав компактно, оборонявся надійно, а сейви Клімової рятували команду від голів. На 54-й хвилині після розіграшу кутового в карному майданчику «Шахтаря» зав’язалась боротьба, і арбітр вказав на одинадцятиметровий, Петрик пробивала в нижній кут – Клімова парирувала. Хвилиною пізніше «Ворскла» знову загрожувала «гірникам» – над поперечкою. Господарки не полишали спроб зрівняти рахунок і продовжували атакувати. На 81-й хвилині після удару зі стандарту м’яч поцілив у поперечку, на підбиранні першою опинилась Андрухів, після навісу якої м’яч влетів у стійку, Клімова знову врятувала команду. До кінцевих штурмів полтавок під час розіграшів кутових приєднувалась голкіперка, проте зрівняти рахунок не вдалось. «Шахтар» у напруженому матчі перемагає «Ворсклу» та гарантує собі учать у чемпіонській групі в другому колі чемпіонату.

«Ворскла» (Полтава) – Шахтар (Донецьк) – 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 Янєва (34)

Шахтар: Клімова, Вишневська (Мостова, 13), Кравчук, Кревська, Масловська, Янєва (Чендей, 67; Викалюк, 87), Старухіна, Геник, Молодюк (к), Заборовець, Луцан

Ворскла: Самсон, Подольська, Котик, Корсун, Шайнюк, Петрик, Осіпян (Давиденко, 67), Андрухів, Калініна (к), Козлова (Котяш, 46), Кравчук.

ФК “Шахтар”

Відзначимо, що “Житлобуд-2″/”Ворскла” поступилась вперше за два з половиною роки в ЧУ.

В останньому турі першого етапу “Шахтар” зіграє з “Ладомиром”, а підопічні Наталії Зінченко проекзаменують “ЕМС-Поділля”.

На даний момент “Ворскла” поступається трьома очками в таблиці лідеру “Кривбасу”, а “помаранчево-чорні” з 18-ма заліковими пунктами піднялись на четверту позицію, гарантувавши собі вже першу шістку на другий етап.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *