Україна розгромила Казахстан і вийшла до основного раунду. Це ТОП-24 команди світу

Гандбол

Жіноча збірна України зіграла третій матч на Чемпіонаті світу-2023. У данському місті Фредеріксгавн підопічні Віталія Андронова у 3-му турі групи «G» перемогли збірну Казахстану 37:24 (19:12). Цей результат забезпечів нашій команді третє місце у підсумковій таблиці та путівку до основного раунду. Іншими словами: збірна України увійшла в число 24 найкращих команд світу і продовжує боротьбу, зокрема і за призові місця та потрапляння до олімпійської кваліфікації.     

Перший тайм українки розпочали потужно в атаці й надійно в захисті. Грали на куражі. Перший гол у матчі забила 27-річна Марина Коновалова. Ліва крайня збірної України, незважаючи на біль через давню травму плеча упродовж першої половини матчу була нестримною – 4 голи з 4 кидків. Ще більше за цей же час забила 22-річна права крайня Мілана Шукаль (6 голів з 6-ти кидків). Висока результативність обох основних крайніх стала наслідком швидкої гри українок, стрімких переходів, що стали можливими завдяки надійному захисту. Синьо-жовті виграли перший тайм 19:12. І напевне саме перша половина стала ключової. Команда Віталія Андронова не дозволила суперницям переломити гру, а після перерви довела справу до розгромної перемоги – 37:24.

У цьому матчі українки реалізували 66% своїх кидків (37 голів / 56 кидків). Голкіперки Марія Гладун та Вікторія Салтанюк на двох зробили 8 сейвів. Найкращими бомбардирками матчу стали українки Мілана Шукаль (8/10) та ліва півсередня Юлія Андрійчук (8/11). Для обох це рекордна результативність у збірній в кар`єрі.

Організатори турніру  найкращою гравчинею матчу назвали Мілану Шукаль. Найбільше м`ячів у складі збірної Казахстану закинула Вероніка Хардіна (6/18).

Чемпіонат світу-2023

Група «G». 1-й раунд

Україна – Казахстан 37:24 (19:12)

3 грудня. Фредеріксгавн, Данія. «Arena Nord»

Збірна України

Воротарі: Марія Гладун, Вікторія Салтанюк

Польові гравчині: Мілана Шукаль (8/10), Юлія Андрійчук (8/11), Марина Коновалова(6/7), Тамара Смбатян (4/6), Каріна Соскида (2/2), Каріна Колодюк (2/3), Ірина Прокоп’як (2/3), Мар’яна Маркевич (2,5), Ірина Компанієць (1/1), Олеся Дяченко(1/2), Катерина Козак(1/4), Тетяна Поляк (0/2), Анастасія Мелекесцева (0/0), Андріяна Науменко (0/0).

Головний тренер – Віталій Андронов. Тренери – Оксана Площинська, Ольга Передерій. Лікар – Ростислав Козакевич  

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2023 | ГРУПА G

29.11 Бразилія – Україна 35:20
01.12 Іспанія – Україна 32:20
03.12 Україна – Казахстан 37:24

Тож збірна України вже потрапила до ТОП-24 найкращих команд у світі. У наступному раунді підопічні Віталія Андронова зіграють у групі IV. Туди разом з нашої збірною кваліфікуються два лідери нашої групи G – Іспанія та Бразилія. А також три команди з групи H – це НідерландиЧехія та команда, яка посяде 3 місце в цій групі (Аргентина або Конго). У матчах основного раунду Україна проведе три матчі проти НідерландівЧехії та Аргентини або Конго. Наша команда виходить до наступного раунду без очок. Всього в основному раунді буде сформовано 4 групи по 6 команд в кожній. До 1/4 фіналу вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи Основного раунду. 

Основний раунд. Група «IV»

Іспанія

Бразилія

Україна

Нідерланди

Чехія

Аргентина/Конго

* До раунду плей-оф проб’ються дві найкращі команди.

Розклад матчів збірної України в Основному раунді Чемпіонату світу:

6 грудня   16:30  – збірна України – (2 місце групи «H»)

8 грудня   21:30  – збірна України – (1 місце групи «H»)

10 грудня 13:00  –  (3 місце групи «H») – збірна України

Трансляції в Україні – Sport 1

Федерація гандболу України

Фото – © Anze Malovrh / kolektiff

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *