В Городенці шаховими турнірами вшанували пам’ять Івана Головацького

ТОП Шахи

В неділю, 3 грудня, у шаховому клубі відбулися турніри присвячені 10-ій річниці пам’яті Івана Головацького.

Традиційно турнір розпочався гімном України та молитвою. Потім виступили дружина Дарія Головацька, яка подякувала всім за таку хорошу організацію і вшанування, пізніше слово мав завідуючий відділу реанімації і анестезіології Любомир Неміш, який зробив гарну промову, згадуючи свого колегу як доброго, відповідного, дружнього, який любив свою роботу, умів підтримати та дати пораду, вдало поєднував роботу і дозвілля, зокрема, Іван найбільше полюбляв грати в шахи, також виступив колишній колега по роботі Василь Ощипко, який згадав багато моментів у житті, які залишили тільки приємні спогади, також пан Василь висловив свою думку, що цей турнір має місце бути щорічним.

Обидва турніри проходили в 9-ть турів за швейцарською системою. В турнірі другорозрядників і вище перемогу отримав Юрій Хріновський КМС з Коломиї. До слова, Юрій в свої шістнадцять являється бронзовим призером чемпіонату Європи та переможцем всеукраїнських командних змагань. Друге місце здобув Віталій Погорецький, першорозрядник з Коломиї, третє місце здобув Іван Редчук, першорозрядник з Городенківщини. Кращий результат серед першорозрядників, які не ввійшли в призери показав Юрій Кузик, першорозрядник з Снятинщини, кращий результат серед ветеранів у Ярослава Ткачука, першорозрядник з Городенківщини.

В турнірі з нормою 3-го розряду і нижче перемогу отримала Христина Скрипник (3 розряд) з Городенки, друге місце здобув Мельник Богдан (3-й розряд) Трибухівське ОТГ, третє місце завоював наймолодший учасник турніру Андрій Новосельський (4 розряд) з Городенки.

В номінаціях перемогли:

-Андріана Чип краща шахістка (Трибухівська ОТГ);

-2013р.і молодші – Олег Цюцюра Городенківської ОТГ);

-2010р. і молодші – Борис Піпчак (Городенківської ОТГ);

-2005р. і молодші – Маріанна Равлик (Городенківської ОТГ).

Загалом у турнірах взяло участь близько тридцяти учасників. Високий рівень змагань забезпечила суддівська колегія на чолі з Ростиславом Пастернаком. Організатори вручили кубки і медалі кращим шахістам турніру.

ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *