ФАПФ U-16: підсумки першої частини сезону 2023/24

Футбол

А тим часом ми продовжуємо підбивати підсумки першого кола сезону 2023/2024. Цього разу розповімо про результати виступів гравців ФАПФ U-16.

Чемпіонат обʼєднаної Вищої ліги ДЮФЛУ «зелено-жовті» розпочали з домашнього поєдинку. За 11 матчів першого півріччя вони набрали 7 очок. На їхньому рахунку 2 перемоги, 1 нічия та 8 поразок.

Змагались «зелено-жовті» U-16 й у чемпіонаті ДЮФЛІФО. Разом із ними виступали підопічні Ігоря Коржука. У результаті, дві вікових категорії ФАПФ посіли 3 місце у турнірній таблиці. За плечима у франківців 5 матчів, у яких вони набрали 7 очок.

«Якщо оцінювати першу частину сезону по результату – враження негативні. Якщо брати до уваги ріст гравців, то тут вбачаю прогрес і для мене це важливіше. Перед початком сезону була ротація в складі – деякі гравці покинули нас, натомість приєднались нові. Вважаю, що вони підсилили команду і покращили конкуренцію. Але в цілому команді не вистачає кількості гравців. Доводилось часто стикатись з кадровими проблемами, що і вплинуло на результати команди.

Грали проти хороших суперників, які виступають в Еліт-лізі. В любому вигляді це досвід як для футболістів, так і для тренера, хоч і з негативним результатом, але це повчальний урок. Кожна гра пам‘ятається, але найбільш емоційна була проти команди «Ліцей-Вікторія», коли нам вдалося в меншості, програючи 0:2, відігратись і закінчити гру 2:2.

Хотів би відмітити те, що суперники теж прогресують і обидва чемпіонати досить конкурентні. І це в цілому дає поштовх вперед нашому футболу. Я не опираюсь на теперішні результати команди, я дивлюсь на те, як футболісти вчаться. Прогрес першого гравця стимулює прогрес другого і так далі. Не буду публічно виділяти когось, футболісти самі все бачать. Моя робота і мета полягає в тому, щоб допомогти виховати розумне і тверезомисляче покоління через призму футболу. Тому на весняну частину сезону – це першочергове завдання. Плюс покращити як командні результати, так і індивідуальні.

Плануємо провести відбори, потрібно підсилювати команду. Також у січні візьмемо участь в «Зимовому кубку ДЮФЛУ»,- підсумував Ярослав Конкольняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *