Тамара Смбатян – найкраща гандболістка України 2023 року

Гандбол ТОП

Федерація гандболу України оголосила лауреаток голосування “Найкраща гандболістка України-2023”. Переможницею стала плеймейкер нашої національної збірної та угорської Альби Фехервар Тамара Смбатян.

Тамара зіграла у всіх 12 матчах збірної України протягом 2023 року і стала найкращою бомбардиркою національної команди за цей відрізок – 51 гол. У тому числі – 17 голів у чотирьох поєдинках кваліфікації Євро-2024, а також 25 м’ячів у шести матчах (найкращий показник серед українок) ЧС-2023.

Смбатян набрала у голосуванні 53 бали, на шість пунктів випередивши напівсередню Ірину Глібко, представницю клубу Римніку Вилча (Румунія). Третє місце посіла Марина Коновалова, ліва крайня Галичанки.

Нагадаємо, на чемпіонаті світу, який відбувся у скандинавських країнах з 29 листопада до 17 грудня 2023 року, жіноча збірна України вперше за 18 років пробилася до основного раунду, але там посіла останнє місце в групі.

Наприкінці лютого 2024 року синьо-жовті продовжать шлях у відбірному етапі ЧЄ-2024. Наша команда, яка раніше поступилася Німеччині та обіграла Словаччину, протистоятиме збірній Ізраїлю.

  • Найкраща гандболістка України 2023 року:
  1. Тамара Смбатян (Альба Фехервар, Угорщина) – 53 очки
  2. Ірина Глібко (Римніку Вилча, Румунія) – 47
  3. Марина Коновалова (Галичанка) – 40
  4. Діана Дмитришин (Галичанка) – 38
  5. Мілана Шукаль (Галичанка) – 28

І місце – Тамара Смбатян

28 років, розігруюча збірної України та клубу «Альба Фехервар» (Угорщирна). Вихованка ДЮСШ міста Городенка Івано-Франківської області та тренера Богдана Алімана, а також львівського ЛДУФК та тренерів Василя Козара та Віталія Надича.

Також Смбатян – головна снайперка національної збірної у 2023 році – 51 гол у 12 матчах. Гравчиня взяла участь у всіх 12 іграх синьо-жовтих у поточному році і в кожному з цих матчів відзначалась закинутими м’ячами. Зокрема забила 8 голів у двох поєдинках у квітні у плей-оф відбору на чемпіонат світу проти Північної Македонії. Ще 9 разів закинула в осінніх матчах відбору на Євро-2024 (6 голів – Німеччині та 3 голи – Словаччині). На чемпіонаті світу-2023 Смбатян виходила в стартовому складі в усіх 6-ти матчах збірної України. Тамара стала найкращою бомбардиркою синьо-жовтих на ЧС – 25 голів. 

ФГУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *