В Івано-Франківську пройде серія турнірів пам’яті легендарного Еміля Микульця

Футбол

12-14 січня у Франківську в манежі Коледжу фізичної культури відбудеться футбольний турнір “Ми переможемо!” пам’яті відомого футболіста Еміля Микульця.

Щороку турнір збирає на змагання дітей 2013-2015 рр. н. Цьогоріч у турнірі візьмуть участь команди з Івано-Франківщини, Тернопільщини та Львівщини.

Емеріх Петрович Микулець (нар. 15 березня 1936, Буштино, Чехословаччина — пом. 22 червня 2000, Івано-Франківськ, Україна), справжнє ім’я Еміль Микулець (чеськ. Emil Mikulec) — видатний футболіст, воротар, наставник ФК “Прикарпаття”.

Воротарі Еміль та Олександр Микульці – відома прикарпатська футбольна династія. Еміль Микулець грав у франкіфувському “Спартаку”. Він першим із воротарів «Спартака» досягнув позначки у 50 ігор, у яких свої ворота він залишає «сухими». Загалом у кар’єрі Еміля Микульця понад 80 таких матчів у складі команди з Прикарпаття. Також він єдиний за всю історію команд «Спартак» і «Прикарпаття», хто грав не лише як воротар, а ще й як польовий гравець.

По завершенню кар’єри футболіста Еміль Микулець до останнього дня свого життя працював у місцевій СДЮСШОР «Прикарпаття». Зараз там тренує воротарів його син Олександр.

КУРС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *