Забивний Орищук, ювіляр Третяк і тренер непереможних – символічна збірна 8 туру Чемпіонату області

Футзал

“Пробій” залишається єдиною командою, яка не знає гіркоти поразок, поповнення рейтингу голкіперів-голеадорів і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 8 турі Чемпіонату області.

Символічна п’ятірка 8 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олег ОРИЩУК (“Вовки” Коломия)
Статистика: 6 матчів (1 гол, 14 пропущених м’ячів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Позицію голкіпера сьогодні віддаємо Олегу Орищуку з коломийських “Вовків”. Страж воріт коломиян став одним з творців несподіваної перемоги над “Рибаком-АСК” – надійна гра Олега у рамці і холоднокровний гол наприкінці зустрічі гарантували “Вовкам” надважливі три очки.

Універсали
Роман КОРДОБА (“Пробій” Городенка)
Статистика: 6 матчів (8 голів, 5 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 4

Вчетверте до нашої збірної як гравець увійшов Роман Кордоба. Саме його забитий м’яч за 72 (!) секунди до фінальної сирени схилив шальки терезів на користь “Пробою” у центральному двобої туру. Також в активі капітана городенківців асист на Руслана Харука і “напівасист” на Романа Кіндратіва, який здійснив результативне добивання саме після удару Кордоби.

Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 7 матчів (1 гол, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 1

Серед всіх сьогоднішніх учасників символічної збірної маємо одного дебютанта. Це універсал “Урагану-2-КФВ” Даміан Запорожан. У поєдинку з “Реверою” Даміан забив свій дебютний м’яч в обласному чемпіонаті, а також віддав дві результативні передачі. Завдяки цьому зумів піднятись на другу сходинку рейтингу асистентів і вперше потрапити до п’ятірки найкращих в турі.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 8 матчів (10 голів, 2 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 5

А от Роман Третяк за підсумками звітного туру став подвійним ювіляром. Завдяки хет-трику у воротах “Руху-Контиліум Груп” універсал “Галії” є першим футзалістом, якому вдалось перетнути гольовий ювілей, відзначившись 10 забитими м’ячами в Чемпіонаті області. А от другий ювілей дещо скромніший – Третяк вп’яте потрапив до нашої символічної збірної і це найкращий показник серед всіх учасників обласних змагань.

Олександр ЖУКОВ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 7 матчів (5 голів)
Потраплянь у збірну туру: 3

Вперше до числа найкращих увійшли одразу два гравці “Урагану-2-КФВ”. Компанію кращому асистенту молодих “драконів” Даміану Запорожану склав кращий бомбардир команди Олександр Жуков. 17-річному універсалу вдалось двічі відзначитись у воротах “Ревери”, а в цілому в останніх чотирьох зустрічах він забив чотири м’ячі.

Тренер туру
Тарас ПАНЧУК (“Пробій” Городенка)
Статистика: 7 матчів (6 перемог, 1 нічия)
Потраплянь у збірну туру: 2

Кращим тренером 8-го туру стає наставник городенківського “Пробою” Тарас Панчук. Яскрава перемога над прямим конкурентом у боротьбі за “золото”, та ще й на останніх хвилинах, гарантує фахівцю місце у нашій збірній. До того ж, “Пробій” залишається єдиною командою обласних змагань, яка наразі не знає гіркоти поразок і впевнено лідирує, випереджаючи найближчих переслідувачів на чотири пункти.


Головні події 8 туру Чемпіонату області

Гол туру
Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” -> “Ревера”)

Як ми зазначали вище, “ураганівець” Даміан Запорожан у звітному турі забив свій дебютний гол. Але який – Даміан прийняв м’яча в центрі майданчика і метрів з 15-ти більярдно пробив у нижній кут воріт.


Сейв туру
Святослав РИБАК (“Пробій” Городенка)

Багато яскравих сейвів подарував нам восьмий ігровий тиждень. Сьогодні відзначаємо суперреакцію Святослава Рибака після не надто вдалих дій Романа Кордоби та рикошету від Ігоря Крамара.


Комбінація туру
Воронюк-Кривко-Клімчук (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

Молоді “ураганівці” продемонстрували як потрібно реалізувати свої нагоди – Тарас Воронюк, Артем Клімчук та Олег Кривко як по нотах розіграли домашню заготовку і останній відкрив лік голам у матчі проти “Ревери”.


MVP туру
Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
– 3 бали РЕ (3 голи)

Дуже цікава ситуація у звітому турі склалась з найкориснішим гравцем туру. Зокрема, по три бали рейтингу ефективності до свого активу записали “галійці” Роман Третяк (3 голи) та Владислав Блонський (1 гол + 2 асисти), а також двоє “ураганівців” Василь Франчук (1 гол + 2 асисти) і Даміан Запорожан (1 гол + 2 асисти). Тож за “додатковими показниками” (голи мають більшу вагу за асисти) сьогодні звання MVP отримує саме Роман Третяк.

Асистент туру
Владислав БЛОНСЬКИЙ (“Галія” Івано-Франківськ), Віталій ТУРЧАНСЬКИЙ (“Рибак-АСК”), Даміан ЗАПОРОЖАН, Василь ФРАНЧУК (обидва – “Ураган-2-КФВ”)
– по 2 асисти

А от у номінації “Асисент туру” у нас одразу… чотири (!) переможці. По дві результативні передачі в активі Владислав Блонського (“Галія”), Віталія Турчанського (“Рибак-АСК”) та “ураганівців” Даміана Запорожана і Василя Франчука.

Фішка туру
Забивний Олег Орищук

Рейтинг голкіперів-голеадорів потрохи наповнюється новими учасниками. Компанію першопрохідцю Святославу Рибаку склав Олег Орищук. Голкіпер “Вовків” влучним ударом від власних воріт приніс своїй команді надважливу перемогу.


Борець туру
Максим ВИШИВАНЮК (“Вовки” Коломия)

І ще одне взяття воріт, яке просто не мало права опинитись поза нашою увагою. Це перший м’яч Максима Вишиванюка у ворота “Рибака-АСК”. Універсал коломиян продемонстрував, як потрібно слідувати футбольній заповіді “боротись до кінця” – зумів без порушення відібрати “круглого”, “обігравшись” зі спиною опонента, і реалізувати вихід віч-на-віч з голкіпером.


Індивідуальна статистика Чемпіонату області після 8 туру:

Кращі бомбардири:
1. Р. Третяк (“Галія”) – 10 голів;
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 8 голів;
3. А. Ковальчук, Р. Гаврилюк (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”) – по 7 голів;
4. В. Іваничук (“Фурнітура-Експрес 24”), Р. Харук (“Пробій”) – по 6 голів;
5. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), В. Назарійчук (“Варатик”), О. Жуков (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Блонський (“Галія”), Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – по 6 асистів;
3. Ю. Іванишин, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), Ю. Горбатий (“Рух-Контиліум Груп”) – по 5 асистів;
4. А. Кукурудз (“Галія”), І. Головатюк (“Варатик”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”) – по 4 асисти;
5. В. Назарійчук (“Варатик”), В. Коробка (“Пробій”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”) – по 3 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 13 (8 голів + 5 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 13 (4+9);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 12 (10+2);
4. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (7+2);
5. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (3+6);
6. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 8 (7+1);
7. В. Назарійчук (“Варатик”) – 8 (5+3);
8. В. Блонський (“Галія”) – 8 (2+6).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *