MVP Клімчук, “скоростріл” Савич і тренер-переможець дербі – символічна збірна 10 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

Гарячий матч “Ревери” та “Варатика”, розгром від дублерів “Урагану” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 10 турі Чемпіонату області.

Вдруге поспіль ми формуємо збірну туру за підсумками трьох поєдинків. Цього разу поза нашою увагою опиниться матч між “Пробоєм” та “Галією”, який перенесений на 8 лютого.

Символічна п’ятірка 10 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Олексій ІГНАТЕНКО (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 6 матчів (24 пропущені м’ячі)
Потраплянь у збірну туру: 1

Франківська “Ревера” стала першою командою обласних змагань, воротарська ланка якої у повному складі “викликалась” до символічних збірних. Якщо у 7 турі кращим став Роман Зубкевич, то сьогодні місце у воротах віддаємо Олексію Ігнатенку. 31-річний голкіпер якнайкраще проявив себе у матчі з “Варатиком” і безсумівно став одним з творців перемоги своєї команди.

Універсали
Артем КЛІМЧУК (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 8 матчів (3 голи, 5 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Юні “дракони” у звітному турі знову розгромили своїх опонентів. Цього разу під гарячу руку команди Романа Кордоби потрапив “Рух-Контиліум Груп” – 8:1. Найбільше до тріумфу номінальних господарів долучився Артем Клімчук, в активі якого гол та три результативні передачі.

Ярослав САВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 8 матчів (2 голи, 3 асисти)
Потраплянь у збірну туру: 1

Дебютантом п’ятірки найкращих сьогодні є партнер Клімчука по команді Ярослав Савич. “Рухівці” двічі постраждали від влучних ударів Савича, які, до речі, стали дебютними для нього в поточному розіграші змагань. Тож 17-річний універсал заслужено потрапляє до символічної збірної.

Василь БЛАЩУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 8 матчів (4 голи, 7 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Вперше за останні чотири тури до числа найкращих увійшли представники коломийської “Фурнітури-Експрес 24”. Цього разу місце у ТОП-5 посідає універсал “фурнітурівців” Василь Блащук, який у дербі проти “Вовків” записав до свого активу 2 бали рейтингу ефективності (1 гол + 1 асист). Додамо, що це друга поява футзаліста у символічних збірних.

Євген ЗЕЛЕНЧУК (“Ревера” Івано-Франківськ)
Статистика: 8 матчів (3 голи, 1 автогол)
Потраплянь у збірну туру: 1

У матчі “Ревери” та “Варатика” вирували пристрасті, адже обидві команди перебувають внизу таблиці і обидві намагаються покращити свою турнірні позиції. Найбільше до перемоги “реверівців” доклався Євген Зеленчук, який спочатку відкрив лік голам, а на останній хвилині холоднокровно реалізував дабл-пенальті.

Тренер туру
Роман МИРОНЯК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 8 матчів (4 перемоги, 3 нічиї, 1 поразка)
Потраплянь у збірну туру: 1

Матч “Вовків” та “Фурнітури-Експрес 24” отримав статус центрального у звітному турі. Ще б пак, адже на майданчику СК Королівка зійшлись не лише земляки, а й сусіди по турнірній таблиці. Краще налаштування на гру продемонстрували підопічні Романа Мироняка, які впевнено повели 3:0 по ходу зустрічі. До того ж, перемога в дербі дозволила “фурнітурівцям” піднятись на третю сходинку таблиці і продовжити боротьбу за найвищі місця.


Головні події 10 туру Чемпіонату області

Гол туру
Василь ФРАНЧУК (“Ураган-2-КФВ” -> “Рух-Контиліум Груп”)

У трьох зіграних матчах суперники забили 18 голів, серед яких відзначимо потужний удар Василя Франчука у дев’ятку воріт “рухівців”.


Сейв туру
Ярослав ВАСИЛИШИН (“Рух-Контиліум Груп” Івано-Франківськ)

У матчі “Урагану-2-КФВ” та “Руху-Контиліум Груп” голкіперу “рухівців” Ярославу Василишину довелось несолодко, а серед десятка сейвів відзначимо порятунок після потужного удару Артема Клімчука у дев’ятку воріт.


Комбінація туру
Воронюк-Кривко-Клімчук-Савич (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

“Скоростріл” туру
Ярослав САВИЧ (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

Перша четвірка “Урагану-2-КФВ” сьогодні стала авторами найцікавішої комбінації туру. Ще б пак, адже юні “дракони” зуміли у чотири (!) передачі розібрати оборону суперників і Ярослав Савич забив свій дебютний м’яч в сезоні.

Що цікаво, комбінація “ураганівців” розпочалась зі стартового введення м’яча у гру, тож Савич став автором найшвидшого голу сезону, відправивши “круглого” у ворота суперників на 9-й (!) секунді поєдинку. До цього автором найшвидшого м’яча був Олександр Бичків з “Рибака-АСК”, який вразив ворота “Вовків” на 12-ій секунді гри.


MVP туру
Артем КЛІМЧУК (Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
 – 4 бали РЕ (1 гол + 3 асисти)

У половині забитих м’ячів “ураганівців” взяв участь Артем Клімчук. Юний універсал записав до свого активу 4 бали рейтингу ефективності, відзначившись одним голом та тричі асистувавши партнерам по команді.

Асистент туру
Артем КЛІМЧУК (Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ
– 3 асисти

Вперше в сезоні номінації MVP та Асистента туру забирає один і той же виконавець – сьогодні обидва досягнення в активі “ураганівця” Артема Клімчука.

Фішка туру
Перші вилучення сезону

Вперше у нашій номінації “Фішка туру” перемагає подія зі знаком “мінус”. Поточний сезон Чемпіонату області можна сміливо вносити до числа найбільш коректних – у 35 (!) матчах суперники обійшлись без вилучень. І ось на 30-ій хвилині зустрічі “Ревери” та “Варатика” пристрасті закипіли настільки, що арбітрам довелось аж двічі показувати “червоне світло”. Антигероями епізоду і авторами вилучень стали “реверівець” Андрій Луцький та коломиянин Станіслав Харабарук.

Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 02.02.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Третяк (“Галія”), Р. Кордоба (“Пробій”) – по 10 голів;
2. А. Ковальчук, Р. Гаврилюк (обидва – “Фурнітура-Експрес 24”) – по 8 голів;
3. Р. Харук (“Пробій”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 7 голів;
4. В. Іваничук (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Назарійчук (“Варатик”) – по 6 голів;
5. С. Димидюк, Т. Овчар (обидва – “Рух-Контиліум Груп”), О. Жуков (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 асистів;
2. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”), Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – по 7 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 6 асистів;
4. Ю. Іванишин, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), Ю. Горбатий, В. Турчанський (обидва – “Рибак-АСК”), І. Головатюк (“Варатик”), А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – по 5 асистів;
5. В. Назарійчук (“Варатик”), А. Кукурудз (“Галія”) – по 4 асисти.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 15 (10 голів + 5 асистів);
2. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 14 (4+10);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 12 (10+2);
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 11 (4+7);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”) – 10 (8+2);
6. В. Назарійчук (“Варатик”) – 10 (6+4);
7. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 (8+1);
8. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 9 (2+7).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький (“Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *