Оренда авто: права й обов’язки клієнта

Інші

Щороку попит на прокатні автомобілі зростає. Ця послуга популярна серед людей, які приїхали в інше місто на відпочинок або у справах. Прокат авто Львів, Харків, Одеса, Київ та інші мегаполіси України дуже затребуваний завдяки зручності й доступності сервісу. Набагато комфортніше мати доступ до транспортного засобу цілодобово, ніж користуватися послугами таксі, попуток або громадського транспорту. Взята напрокат машина дає змогу оперативно виконувати завдання, бути максимально мобільним. Така послуга, як оренда авто Львів (як і інші міста України), доступна громадянам та гостям нашої країни.

Особливості автопрокату й обовязки клієнта

Якщо вас цікавить оренда авто у Львові, Харкові, Києві, слід звернути увагу на деякі особливості та умови автопрокату. Як правило, вартість вказується за прокатну добу (24 години). Ціна залежить від класу ТЗ, терміну прокату.

Далі розглянемо основні умови, яких має дотримуватися клієнт сервісу.

  • Вік і стаж. Вік орендаря — від 21–22 років. Мінімальний стаж водіння — 2 роки.
  • Добовий ліміт за пробігом. Цей показник може становити 200–250 км на день. Він нараховується на весь термін, протягом якого здійснюється оренда авто. Тобто, якщо ви взяли автомобіль із лімітом 250 км на добу на 10 днів, пробіг не повинен перевищувати 2 500 км. Якщо ви плануєте далекі поїздки, доцільніше збільшити добовий кілометраж або замовити «безліміт».
  • Умови повернення. Машина має бути повернута чистою, суворо у встановлений термін. Якщо клієнт запізниться хоча б на 1 годину, йому доведеться платити ще за одну добу прокату. Як правило, ТЗ надається орендарю з повним баком палива, тому клієнт повинен повернути автомобіль із тим самим об’ємом пального. Кожен орендар авто відповідає за наданий йому транспортний засіб.

Далі розглянемо, що потрібно для оренди авто. Фактично сервіси вимагають мінімальний список документації. Для громадянина України це:

  • паспорт;
  • водійське посвідчення на право керування ТЗ відповідної категорії.

Іноді можуть вимагати ідентифікаційний код.

Іноземці повинні надати національний паспорт і міжнародні водійські права.

Загалом усю потрібну інформацію ви зможете дізнатися в менеджера.

Права орендаря

Крім обов’язків, кожен клієнт, який вирішив скористатися послугою машина напрокат, має низку певних прав. Сервіс має надати йому чистий автомобіль із повним баком пального. Транспортний засіб повинен бути в ідеальному технічному стані, доставлений у вказане місце вчасно.

До вартості послуги входить:

  • страхування: ОСЦПВ і КАСКО;
  • збори та податки;
  • техобслуговування;
  • гума відповідно до пори року;
  • підтримка кол-центру.

Оренда авто дає клієнту право переміщатися за запланованим маршрутом у межах України в будь-який час доби. Якщо планується виїзд за кордон, ця умова обговорюється заздалегідь і прописується в договорі, який компанія-орендодавець укладає з клієнтом.

Якщо вас цікавить, як узяти авто в оренду, найзручніше зробити це в режимі онлайн. Компанія Narscars надає широкий вибір транспортних засобів різних класів (від економ- до преміум- і бізнес-класу) за максимально вигідною вартістю та за найкращими для клієнтів умовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *