Автор “дабл-даблу” Крамар, рекордсмен Третяк та забивний Кушецький – символічна збірна 15 туру Чемпіонату області

ТОП Футзал

Новоспечений чемпіон зазнав першої поразки, “Рибак-АСК” за півкроку до “срібла” і традиційна символічна збірна – презентуємо все найцікавіше у 15 турі Чемпіонату області.

Символічна збірна 15 туру Чемпіонату області

Голкіпер
Василь КУЧЕРА (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 14 матчів (3 матчі на “нуль”, 21 пропущений м’яч)
Потраплянь у збірну туру: 3

Вдруге поспіль місце у воротах символічної збірної займає Василь Кучера. Коли тобі протистоять чемпіони області завжди складно грати, та із своїм завданням на лінії страж воріт впорався на всі не те що сто, а триста відсотків. Тож не дивно, що саме Кучера сьогодні стає найкращим у своєму амплуа.

Універсали
Ігор КУШЕЦЬКИЙ (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 11 матчів (4 голи, 1 асист)
Потраплянь у збірну туру: 1

Не надто успішно складається сезон для універсала “Фурнітури-Експрес 24” Ігоря Кушецького. Через пошкодження досвідчений універсал пропустив старт обласних змагань і довший час ми не могли побачити того самого забивного та яскравого “Куша”, до якого звикли прикарпатські шанувальники футзалу. По-справжньому “прорвало” футзаліста у грі “Фурнітури-Експрес 24” та “Руху-Контиліум Груп”, у якому він відзначився хет-триком. Віримо, що забивний запал Ігоря лише набиратиме обертів, адже попереду у коломиян відповідальні поєдинки – фінал Кубка області, а також плей-офф Першої ліги.

Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)
Статистика: 15 матчів (4 голи, 12 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Універсал “драконів” Даміан Запорожан вкотре продемонстрував свої лідерські навички. У матчі проти “Варатика” (6:0) 20-річний футзаліст взяв участь у половині забитих м’ячів “драконів” – один гол та два асисти забезпечують Даміану місце у ТОП-5 за підсумками 15-го туру.

Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
Статистика: 15 матчів (11 голів, 17 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 2

Лідер гонки асистентів Ігор Крамар вдруге в сезоні потрапляє до числа найкращих в турі. Щоправда, цього разу універсал “Фурнітури-Експрес 24” відзначився не результативними передачами, а голами – тричі від влучних ударів Крамара постраждав франківський “Рух-Контиліум Груп”.

Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
Статистика: 16 матчів (16 голів, 6 асистів)
Потраплянь у збірну туру: 7

Роман Третяк встановлює рекорд потраплянь до символічних збірних від нашого порталу – сьогоднішня поява стала сьомою (!) для голеадора “Галії” в поточному сезоні. Разом з тим відзначимо, що у матчі проти “Ревери” (4:0) бомбардирська гармата Третяка промовчала. Втім, коли гравець мав всі шанси забивати самому, він не “поскупився” і двічі асистував партнерам по команді. Додамо, що найближчими переслідувачами універсала за показником появи у збірних туру є Андрій Дрекало з “Рибака-АСК” та Роман Кордоба з “Пробою”, які мають у своєму активі по шість потраплянь до ТОП-5.

Тренер туру
Іван СКІЦКО (“Рибак-АСК” Ямниця)
Статистика: 15 матчів (9 перемог, 2 нічиї, 4 поразки)
Потраплянь у збірну туру: 3

Будемо відверті, наш вибір наставника збірної туру був безальтернативним. Адже що може бути яскравішим, ніж приголомшити новоспеченого чемпіона та завдати йому першої поразки в чемпіонаті за підтримки домашніх трибун? Звісно, що нічого, тож Іван Скіцко вдруге поспіль очолює п’ятірку найкращих в турі. Окрім того, перемога у Городенці стала для “Рибака-АСК” де-факто “срібною”, адже для того, щоб де-юре оформити звання віцечемпіонів, команді потрібно у заключному турі обіграти аутсайдера сезону “Варатик”.

Головні події 15 туру Чемпіонату області

Гол туру
Владислав ФЕЛІПОВИЧ (“Рибак-АСК” -> “Пробій”)

Владислав Феліпович вкотре продемонстрував свій потужний удар. Цього разу від гармати універсала постраждали новоспечені чемпіони з “Пробою”. Також маємо відзначити і дотепний пас від Андрія Дрекала, який лише додав ефектності результативної атаки.


Сейв туру
Василь МАРЧУК (“Варатик” Коломия)

Коломийський “Варатик” у звітному турі отримав шість м’ячів від молодих “драконів”. Попри те, голкіпер Василь Марчук багацько попрацював на лінії, а один з сейвів називаємо найкращим сьогодні.


Комбінація туру
Воронюк-Кривко-Воронюк (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ)

Молоді “дракони” знову показують клас командної гри. Цього разу комбінацію на двох розіграли Тарас Воронюк та Олег Кривко.


MVP туру
Василь БЛАЩУК (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)
– 5 балів РЕ (3 голи + 2 асисти)

Василь Блащук повторив рекорд рейтингу ефективності в одному матчі. Універсал “Фурнітури-Експрес 24” у матчі проти “Руху-Контиліум Груп” оформив 5 балів РЕ – три голи та два асисти. Вперше такий показник продемонстрував Роман Кордоба, який у матчі 5-го туру проти “Варатика” (8:2) оформив дубль та віддав три результативні передачі.

Асистент туру
Андрій КОВАЛЬЧУК, Роман ГАВРИЛЮК, Василь БЛАЩУК (усі – “Фурнітура-Експрес 24” Коломия), Даміан ЗАПОРОЖАН (“Ураган-2-КФВ” Івано-Франківськ), Роман ТРЕТЯК (“Галія” Івано-Франківськ)
– по 2 асисти

Несподівано, але одразу п’ятеро гравців сьогодні перемагають у номінації “Асистент туру”. І в усіх наших переможців по дві результативні передачі. Зокрема, мова про тріо “фурнітурівців” Андрія Ковальчука, Романа Гаврилюка та Василя Блащука, “галійця” Романа Третяка та “ураганівця” Даміана Запорожана.

“Вибування” туру
“Вовки” Коломия

Другим учасником, який достроково покинув медальну боротьбу стали коломийські “Вовки”. Якщо перед звітним туром у команди Любомира Корнути були суто математичні шанси, то за підсумками ігор середи вони були розвіяні. Тож тепер максимум, на який можуть претендувати “Вовки” – це четверта сходинка у дебютному для себе сезоні на обласному рівні.

“Двозначність” туру

Вперше в сезоні команда зуміла подолати двозначний рахунок на табло. “Першопрохідцем” у цьому плані стала “Фурнітура-Експрес 24”, яка в гостьовому матчі проти “Руху-Контиліум Груп” забила 11 (!) м’ячів у ворота суперників. Також ця гра на майданчику Муніципального ФОЦ стала найрезультативнішою в сезоні – 13 забитих м’ячів.

“Дабл-дабл” туру
Ігор КРАМАР (“Фурнітура-Експрес 24” Коломия)

Універсал “Фурнітури-Експрес 24” Ігор Крамар став автором “дабл-даблу” в поточному сезоні. За підсумками туру Крамар наразі набрав 28 балів рейтингу ефективності – в його активі 11 голів та 17 асистів. Таким чином, “фурнітурівець” став першим футзалістом в сезоні, який зумів досягнути двозначної позначки у двох основних показниках – кількості голів та асистів. Ще одним гравцем, який має найбільші шанси скласти компанію Крамарю серед “дабл-даблерів” сезону є одноклубник Василь Блащук, в активі якого 11 забитих м’ячів та 9 результативних передач.

“Медальний” розклад майбутнього туру

За тур до завершення на 99% відомий віцечемпіон сезону 2023/24. Скоріш за все, ним стане “Рибак-АСК”, якому потрібно перемагати “Варатик” у заключному матчі Чемпіонату. Дуже малоймовірно, що коломияни зможуть “грюкнути дверима” наостанок і відібрати очки в підопічних Івана Скіцка. А от доля “бронзи” залежатиме від матчу в Королівці, де зіграють “Фурнітура-Експрес 24” та “Ураган-2-КФВ”. Для “ураганівців” будь-який результат, окрім перемоги, означатиме те, що команда залишиться без медалей в сезоні 2023/24. А от три очки дозволять обійти в таблиці “Галію” і фінішувати на третій сходинці.

Індивідуальна статистика Чемпіонату області (станом на 08.03.2024):

Кращі бомбардири:
1. Р. Кордоба (“Пробій”) – 17 голів;
2. Р. Третяк (“Галія”) – 16 голів;
3. Р. Харук (“Пробій”) – 13 голів;
4. Р. Гаврилюк, І. Крамар, В. Блащук (усі – “Фурнітура-Експрес 24”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 11 голів;
5. А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”), А. Дрекало (“Рибак-АСК”) – по 10 голів.

Кращі асистенти:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 17 асистів;
2. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 12 асистів;
3. В. Блонський (“Галія”) – 10 асистів;
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 9 асистів;
5. Р. Кіндратів, Р. Кордоба (обидва – “Пробій”), В. Турчанський (“Рибак-АСК”) – по 8 асистів.

Кращі за системою “гол+пас”:
1. І. Крамар (“Фурнітура-Експрес 24”) – 28 (11 голів + 17 асистів);
2. Р. Кордоба (“Пробій”) – 25 (17+8);
3. Р. Третяк (“Галія”) – 22 (16+6);
4. В. Блащук (“Фурнітура-Експрес 24”) – 20 (11+9);
5. Р. Гаврилюк (“Фурнітура-Експрес 24”), В. Феліпович (“Рибак-АСК”) – по 18 (11+7);
6. Р. Харук (“Пробій”) – 17 (13+4);
7. В. Блонський (“Галія”) – 17 (7+10);
8. Д. Запорожан (“Ураган-2-КФВ”) – 16 (4+12);
9. А. Дрекало (“Рибак-АСК”), А. Ковальчук (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 14 (10+4);
10. А. Клімчук (“Ураган-2-КФВ”) – 14 (7+7).

Автоголи:
1. В. Назарійчук, Ю. Томенко (обидва – “Варатик”), Є. Зеленчук (“Ревера”), Р. Майовецький, С. Лейб’юк (обидва – “Рибак-АСК”), С. Гайдичук (“Вовки”), Я. Василишин (“Рух-Контиліум Груп”), М. Ковцуг (“Фурнітура-Експрес 24”) – по 1 автоголу.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *