Прикарпатець встановив ультрамарафонський рекорд в Парижі 

Інші ТОП

Микола Таран, бігун-ультрамарафонець, тричі рекордсмен України з ультрамарафонського бігу, амбасадор президентської благодійної платформи United 24 в четвертій раз став міжнародним рекордсменом України з ультрамарафонського бігу, пробіг 82 км і став першим українцем, який фінішував в Парижі за всю історію створення змагань.

16 березня в Парижі відбувався ультрамарафон Paris Eco trail. Найбільша відстань була 82 км. Старт відбувався в 11:30 за межами Парижу. Маршрут проходив лісами і парками Парижу, траса була важкою через багато стрімких підйомів і спусків. Фініш був непростий – учасники які змогли добігти, фінішували на Ейфелевій вежі.

“На цю дистанцію мене запросили організатори, спочатку думав що вони наберуть 400 учасників і закриють реєстрацію. А перед стартом дізнався що учасників буде 2400 із всього світу і один українець – я. І як виявилося, що в загальному за всю історію створення змагань, я став першим українським фінішем, тому така місія мене ще більше давала мотивації. Адже тільки 73% добігають до фінішу. Мій фініш відбувся близько 21:30 і це уже було дуже пізно, на маршруті звісно використовував налобний фонарік і світловідбивачі, це була основна умова в регламенті. При відсутності цього, волонтери могли дискваліфікувати. В загальному я зробив заплановане. Зараз готуюся до іншого змагання, про яке розповім пізніше”, – розповів спортсмен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *