Арбітри з Прикарпаття взяли участь у семінарі FIFA

Футзал

У Львові у період з 17 по 20 березня відбувався триденний навчально-методичний семінар арбітрів футзалу під егідою FIFA у співпраці з Українською асоціацією футболу та Асоціацією футзалу України.

На даний семінар від Комітету арбітрів Івано-Франківської обласної асоціації футболу були делеговані арбітри Тарас Дем’янчук, Артем Федоріщев та Володимир Гронський.

Захід здійснювався за організаційно-методологічної підтримки членів комітету арбітражу АФУ: Олексія Банаська, Романа Проця, Юрій Веремчука, Олег Іванова та куратора футзального арбітражу від УАФ Віктора Дердо.

Програма семінару, лектором якої виступив інструктор FIFA, голова комісії футзального арбітражу УЄФА – іспанець Педро Галан, передбачав цілу низку важливих заходів: зокрема, педагогічне тестування на знання Правил гри, відео-тестування ігрових епізодів та складання фітнес-тесту FIFA з фізичної підготовки. Окрім того була присутня і практична частина заходу, у рамках якої проводилися заняття з моделювання ігрових ситуацій, прийняття виважених рішень в умовах стресу та під значним фізичним навантаженням.

Також, окремої уваги здобув великий блок питань, розглянутий арбітрами, щодо сучасного тлумачення усіх можливих ігрових ситуацій пов’язаних з контактами м’яча і руки, позбавлення суперника очевидної гольової можливості, тактичних фолів, серйозних порушень Правил гри, не спортивної поведінки та інших.

Після закінчення семінару всі учасники отримали відповідні сертифікати FIFA.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *