Події у світі біатлону на березень 2024

Інші

Кубок світу з біатлону розпочався 25 листопада 2023 року у місті Естерсунд (Швеція). У змаганнях беруть участь чоловіки й жінки. Чинний переможець серед чоловіків — Йоханнес Бьо (Норвегія), у жінок — Жюлья Симон (Франція). Україну представляють біатлоністи: п’ять чоловіків і стільки ж жінок. Вже відома країна-переможець серед чоловіків у естафеті — Норвегія. У цьому місяці світ дізнається про решту переможців.

Восьмий етап у Солт-Лейк-Сіті

Слід почати з Сьомого етапу, який стартував у Холменколлені (Норвегія) не 29 лютого як планувалося, а 1 березня через погані погодні умови. Триватиме до 3 березня. Тож саме час відволіктись від Aztec Gold автомат та переглянути свіжі змагання. А вже 8-10 березня у США проходитиме восьмий етап. Він складатиметься з трьох видів змагань окремо для чоловіків і жінок.

Види перегонів:

  • естафета — чоловіки (4×7,5 км) 8 березня, жінки (4×6 км) 9 березня;
  • спринт — жінки на 7,5 км (8 березня), чоловіки на 10 км (9 березня);
  • перегони переслідування — 10 березня серед жінок на 10 кім і чоловіків на 12,5 км.

Подивитися Кубок світу в Україні можна на сайті Суспільне Спорт та на місцевих каналах Суспільного. Також транслюватиме події онлайн-телебачення Київстар ТВ. Змагання проходитимуть в Солт-Лейк-Сіті, а різниця в часі з Києвом дев’ять годин, тому у нас буде ніч або рання година. Суспільне пише розклад, хоча він може змінюватися через погодні умови.

Дев’ятий кінцевий етап у Кенмор

Канада прийматиме біатлоністів 14-17 березня. Серед жінок, які можливо представлять нашу країну Х. Дмитренко, Ю. Джима, І. Петренко, А. Кривонос, А. Меркушина. Ймовірний склад чоловіків у збірної України: Д. Підручний, Д. Насико, А. Прима, Т. Лесюк, А. Дудченко. Рішення про учасників команди приймають тренери й воно може змінюватись.

Види змагань:

  • спринт — жінки на 7,5 км (14 березня), чоловіки на 10 км (15 березня)
  • перегони переслідування — 16 березня серед чоловіків на 12,5 км, жінок на 10 кім; 
  • мас-старт — 17 березня чоловіки (15 км) і жінки (12,5 км).

Зараз найбільше очок серед чоловіків в індивідуальній гонці у Йоханнеса Бьо (Норвегія), а у жінок у Лени Хекки-Гросс  (Швейцарія). У заліку Кубка Націй українські біатлоністки поки посідають дев’яте місце і входять до десяти найкращих команд світу. Чоловіча команда тримається поки на одинадцятому місці. Щодо медалей, то вже другий сезон їх немає в здобутку наших спортсменів. Останній раз нагороду отримувала Дар’я Блашко й Артем Тищенко у 2022 році (змагання у синглміксті в Обергофі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *