“Прикарпаття” поступилось “Лівому берегу”

Футбол

Шість перемог поспіль, три останніх із них – розгромні. Хоча в турнірній таблиці елітної десятки Лівий берег – лише третій, за грою навесні він виглядає дуже солідно, тож прибув до Івано-Франківська очевидним фаворитом протистояння. Тим більше, що Прикарпаття на другому етапі ще не вигравало (0:1 з Інгульцем, 1:1 із ФСК Маріуполь). Підопічні Рипана та Яцурака все ще не можуть покинути останнє місце, хоча конкуренти, якщо чесно, також аж ніяк не вражають.

І, ви знаєте, Прикарпаття почало яскраво! Заблокований удар Цюцюри, слідом – удар головою Француза (хай і не настільки небезпечний, щоб потурбувати нового воротаря киян Механіва). Пізніше вже Хома влучив у площину, хай і несильно, після кутового. В свою чергу, гості теж тиснули, виконали кілька стандартів, активно до воріт підключався Якимів, який незмінно забиває в останніх турах, граючи центрального захисника.

А найкращий момент Лівий берег не витримав перед самою перервою. Синиця, опинившись перед воротами, метрів із семи пробивав лівою ногою – м’яч ледве не зламав поперечину. Біля протилежних воріт Стадник навіть забив – але Кєвлич не зафіксував взяття воріт через певний фол в атаці. Який саме – важко сказати. Можливо, мав на увазі, що пробиваючий руками допомагав собі в боротьбі з суперником, але хто не допомагає? Може, вважав, що Радульський у момент подачі випустив м’яча за межі поля. Словом, не нудний перший тайм завершився без голів. Принаймні, офіційних.

Відразу після перерви активний Хома пробивав у ближній кут, але Механів без проблем накрив м’яча. Андрій – лідер бомбардирських перегонів, у кожному з весняних турів він старався й пробивав по воротах, але голи щось не йдуть і не йдуть.

Але моменти Лівого берега пішли вже значно гостріші. Спершу Синиця, перехопивши м’яча в Швеця, зрикошетив ударом об іншого центрбека – Француза. Позиція була цілком собі забивною. Проте Лівий берег не зменшував тиск – і вслід за невдалим кутовим заробив штрафний, який і вирішив усе. Хома зачепив на місці правого захисника (!) Дедуха, і сам постраждалий прямим ударом з лівого флангу закрутив у ближній кут – 0:1. Четвертий гол при трьох асистах для хавбека «лелек».

Тепер гості розуміли з розумінням власної переваги. На 75 хвилині трьохходівка Войцеховський-Мисик-Сухоручко ледве не завершилася голом, але нападник головою в падінні зблизька запустив м’яча над воротами. А що ж Прикарпаття? Грало гідно, намагалося врятуватися. Простріл Рудюка зрикошетив повз ціль, з несильним ударом Барчука головою справився Механів, а Цюцюра в подвійному оточенні довго не міг проштовхнути м’яча в ворота, аж поки в кінцівці з-за меж карного майданчика влучав у площину воріт. І тут молодцем виявився голкіпер Лівого берега.

Тож трьох турів досягнула безвиграшна серія Прикарпаття, уже 10 турів не програє Лівий берег. Завдяки сьомій (!) поспіль перемозі столичний клуб скорочує відставання від Інгульця до мінімального – якщо в Волочиську Агробізнес відбере очки в команди Поворознюка та Лупашка, конкуренція за другу пряму путівку в УПЛ досягне просто-таки вогняної інтриги.

Man of the Match: Руслан Дедух (Лівий берег)
Хоча яскраві результативні серії Якиміва, Астахова та Синиці перервалися, у «лелек» знайшовся новий герой. Саме штрафний Дедуха приніс перемогу лівобережцям, а крім цього Руслан сильно відіграв у центрі поля.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 3 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Лівий берег» (Київ) – 0:1 (0:0)
Гол: Дедух (69).

Прикарпаття: Кучерук – Шинкаренко, Швець, Француз, Попчук (Барчук, 78), Геник (Тітаєвський, 46), Радульський (Сьомка, 46), Цюцюра, Соловйов (Романов, 73), Стаднік (Рудюк, 64), Хома. Запасні: Бобинець, Беспалько, Болденков, Демків, Кос, Михальчук, Титов. 
Лівий берег: Механів – Астахов, Якимів, Слотюк, Дударенко, Співаков, Дедух, Войцеховський (Соколов, 85), М.Когут (Мисик, 75), Синиця (Литовченко, 85), Сухоручко. Запасні: Чеботарьов, Сташків, Самар, Швець, Сіднней, Сердюк, Петренко, Биков. 
Попередження: Тітаєвський (63), Цюцюра (88), Хома (89) – Соколов (90+2).

5 квітня 2024 року, 13:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +18 С.
Арбітр: Є.Кєвліч (Кропивницький). Асистенти арбітра: В.Бамбурак (Чернівці), А.Переверзєв (Кропивницький).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Криницький (Рівне).


Прикарпаття – Лівий берег 0:1. Перемогу приніс шикарний гол Дедуха

В Івано-Франківську відбувався матч останньої та третьої команд групи. “Лівий берег” в минулому турі вдома розгромив “Агробізнес” і загалом не втрачає очок впродовж шести ігор у Першій лізі. Підопічні Рипана навесні ще не перемагали.

Як і очікувалося, підопічним Первака у першій половині зустрічі легко не було. Футболісти “Прикарпаття” давали гідний бій претенденту на підвищення у класі. Найбільш реальну можливість відзначитися за десять хвилин до перерви мав Синиця, але він з меж штрафної пробив у поперечину. Перед самою перервою м’яч у сітку воріт Механіва відправив Стаднік, але арбітр взяття воріт не зарахував, зафіксувавши фол в атаці. У підсумку, нульова нічия після першої половини зустрічі.

Киянам не давали вільних зон для притаманних швидких атак. Підопічні Рипана намагалися затягнути суперника у в’язкий футбол. Ніяк не могли знайти свою гру кияни. Складно було спостерігати за таким футболом низької якості. Від цих команд очікували більшого, а вони сьогодні мучалися.

Відкрити рахунок гостям допоміг стандарт. Руслан Дедух зі штрафного потужно пробив у ближній кут – 0:1. З гри не виходило, так зі стандарту вийшло. Мав збільшувати перевагу киян Сухоручко, але він з декількох метрів не влучив у площину воріт. Господарі намагалися зрівняти рахунок, але їм це не вдалося. На 90+2 хвилині Механів парирував потужний удар Цюцюри. Надважлива перемога для киян.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *