“Ураган” втретє тріумфував у Кубку України

Футзал

Франківці перемогли і другу київську команду.

Перед стартом фінального поєдинку у київської «Аврори» повернувся Юрій Сагайдачний, якого не вистачало у півфінальному поєдинку проти «Кардинала-Рівне». Натомість, в «Урагані» змін не було, зокрема – і у стартовому складі, який у порівнянні з матчем проти «ХІТа» не зазнав змін. У разі перемоги «Ураган» міг здобути третій у своїй історії Кубок України, До того ж, підопічні Максима Павленка могли би тоді двічі протягом цього «Фіналу чотирьох» обіграти команди з Києва. Відповідно, для «Аврори» перемога у цьогорічному розіграші VBET Кубку України могла стати першим серйозним трофеєм в історії команди, яка тільки у цьому сезоні дебютувала на професіональному рівні.

Вже на 12-й секунді «Ураган» заробив вільний удар, проте удар Корсуна прийняв на себе Гуйван. Однак, незважаючи на це, «дракони» продовжували атакувати з прицілом на швидкий гол. Проте, перша четвірка команди з Івано-Франківська відіграла свою першу зміну без потрібного для себе результату. Друга ж четвірка кілька разів ледь не пропустила контратаки від киян. Окрім того, до атак «Аврори» іноді підключався Гуйван, за рахунок чого підопічні Євгена Задорожного створювали «штучну» більшість. Але свій перший дійсно небезпечний момент столична команда створила у рівних складах – Школьний не зміг з «п’ятачка» переправити м’яч у ворота Сіріцького. А вже на 5-й хвилині голкіпер «Урагану» вступив у гру, відбивши удар з льоту від Семенченка. Трохи згодом той же Сіріцький проявив себе і в атаці, але його удар по воротах Гуйвана був неточним.

Поступово гра почала більше йти на зустрічних курсах, і тому і «Аврорі», і «Урагану» водилось вже частіше працювати і на атаку, і на захист. При цьому, кияни намагались грати більш дисципліновано, про що свідчить той факт, що у них був у пасиві лише один командний фол (щоправда, в «Урагану» було лише на один фол більше. – А. Т.). Однак, вже після екватору гравці «Аврори» почали трохи більше володіти ініціативою – перш за все, за рахунок підключень Гуйвана у якості п’ятого. І за таких обставин «Ураган» був змушений подекуди грати на відбій, адже підопічним Максима Павленка далеко не завжди вдавалося перехопити м’яч та акцентовано перейти до атакувальних дій. А якщо це і вдавалося зробити, то атаки прикарпатців далеко не завжди завершувались акцентованими ударами по воротах Гуйвана. У відповідь на це Завертаний на 14-й хвилині втік у контратаку та пробив по воротах Сіріцького, однак його удар прийняла на себе стійка. Зрештою, цей момент змусив Максима Павленка брати тайм-аут. Однак, після нього ініціативою надалі володіла «Aurora». Щоправда, «пробити» Сіріцького столичній команді не вдавалося. Але на 17-й хвилині це вдалося зробити Семенченку, який пробив здалеку. Після цього вже Сіріцький почав підключатись до атак «драконів» у якості п’ятого гравця, і перший розіграш «штучної» більшості від «Урагану» завершився «сейвом» Гуйвана після удару Корсуна. А трохи пізніше Гуйван впорався з ударом Шведа. Тим не менш, «Ураган» намагався надалі тиснути на ворота «Аврори» за рахунок підключень Сіріцького. Однак, наприкінці 19-ї хвилини першого тайму Сіріцький отримав невеличке ушкодження після зіткнення з Семенченком. Тренерський штаб «Аврори» взяв «челлендж» на предмет позбавлення Семенченка явної гольової нагоди, проте арбітри після відеоперегляду епізоду не виписали Сіріцькому червону картку, тому «челлендж» киян у першому таймі «згорів», а Сіріцького замінив Савенко, який на останніх секундах спробував організувати атаку на ворота киян, проте зрівняти рахунок до перерви підопічним Максима Павленка не вдалося.

«Ураган» розпочав другий тайм зі спроби забити «гол з роздягальні», проте удар Шведа був неточним. А вже у наступному епізоді Гуйван впорався з ударом Шотурми зі штрафного. У відповідь Чеберяк, Моспан-молодший та Семенченко організували випад, який, щоправда, не завершився ударом по воротах Савенка, котрий став підключатись до атак у якості «літаючого» воротаря. Щоправда, за це міг покарати Школьний, який не влучив у порожню «рамку» «драконів». Тим не менш, «Ураган» далі намагався тиснути на ворота Гуйвана. Однак, на 24-й хвилині «Аврорі» ледь не вдалася швидка контратака, але удар Боргуна був заблокований. А вже за кілька миттєвостей Моспан-старший ледь не зрівняв рахунок. І все-таки на 26-й хвилині «Ураган» таки домігся свого. Гольову атаку розпочав Савенко, який знову пішов п’ятим, а завершив Корсун, який розхитав Чеберяка та пробив з гострого кута по воротах Гуйвана. Після цього «Ураган» посилив тиск на ворота «Аврори», про що свідчать три поспіль розіграних кутових, але жоден з них не приніс результатів. Трохи згодом «Аврорі» вдалося відсунути гру від своїх воріт, але без серйозних моментів біля воріт Савенка. Тим не менш, на 29-й хвилині Школьний заробив для «Аврори» небезпечний штрафний, але «пробити» Савенка після розіграшу цього «стандарту» не вдалося.

Після того, як другий тайм перетнув свій екватор, «Ураган» знову спробував підтиснути своїх візаві. Підопічні Максима Павленка провели кілька непоганих атак, яким, щоправда, не вистачало завершального удару. У свою чергу, футзалісти «Аврори» чекали на можливість здійснити чергову контратаку, тим більше, якщо враховувати, що цей компонент гри у підопічних Євгена Задорожного виходив у цьому поєдинку дуже непогано. Але на 33-й хвилині контратака вдалася саме «Урагану»: Микола Грицина реалізував вихід віч-на-віч з Гуйваном та зробив рахунок 2:1 на користь «Урагану». І тепер «Аврорі» потрібно було швидко відповідати своїм голом з урахуванням того, що часу залишалося вже не так і багато. Але замість цього підопічні Євгена Задорожного ледь не пропустили втретє – Моспан-старший змарнував момент для взяття воріт киян. Тим не менш, столична команда пішла вперед, і на 35-й хвилині Семенченко реалізував штрафний – 2:2.  

На цьому неприємності для «Урагану» не закінчились. На 36-й хвилині Фаренюк привіз до пасиву «драконів» п’ятий фол, а через кілька секунд у ворота івано-франківців унаслідок шостого фолу був призначений дабл-пенальті. Однак, Літвінов не зміг переграти Савенка. Після цього гра пішла на зустрічних курсах. І за такого перебігу дуже хороший момент для взяття воріт «Урагану» мав Сагайдачний, проте він влучив у стійку. На це «Ураган» відповів ударом Шотурми після розіграшу кутового, проте капітан збірної України не влучив у ворота. Зрештою, до кінця основного часу жодній з команд не вдалося вирвати перемогу.   

Вже на старті першого екстра-тайму «Aurora» мала два непоганих моменти, проте не реалізувала їх. «Ураган» спробував відповісти ударом Британа, проте його заблокував Боргун. Трохи пізніше неточним ударом по воротах Гуйвана відзначився Масевич. А на 43-й хвилині Гуйван з другої спроби зафіксував м’яч у своїх руках після удару Моспана-старшого. Втім, після цього вже «Aurora» почала діяти активніше біля воріт Савенка. Однак, за 1.20 до кінця першого екстра-тайму у ворота «Аврори» був призначений дабл-пенальті за фол проти Фаренюка. Тренерський штаб «Аврори» взяв «челлендж» на предмет гри рукою у Фаренюка перед епізодом, який призвів до 10-метрового. Однак, цей «челлендж» був переглянутий лише після того, як Шотурма реалізував 10-метровий. Але після перегляду цього епізоду арбітри не змінили своє рішення та вказали на центр майданчику. Так рахунок став 3:2 на користь «Урагану». За 55 секунд до завершення першої додаткової 5-хвилинки Семенченко відповів своїм ударом, проте він не став результативним.

Логічно було передбачити, що на старті другого екстра-тайму «Aurora» піде вперед. І буквально на першій хвилині другої 5-хвилинки небезпчно пробивав Моспан-молодший, проте не влучив у ворота Савенка. Але після цього «ураганівцям» вдалося трохи «загасити» активність своїх опонентів. На це «Aurora» відповіла виходом Сагайдачного у якості п’ятого гравця. Щоправда, це ледь не призвело до голу у порожні ворота, але Фаренюку забракло влучності. «Aurora» продовжила грати вп’ятьох, намагаючись врятувати гру та перевести її у серію пенальті. Але за 7,7 секунд до фінальної сирени Савенко влучив у порожні ворота, знявши питання щодо переможця гри. Щоправда, «Aurora» могла залишити останнє слово за собою, проте удар Боргуна прийняла на себе стійка. Таким чином, «Ураган» втретє у своїй історії став володарем VBET Кубку України. Але, незважаючи на поразку, «Aurora» без нагороди не залишилась. Автор дублю у ворота «Урагану» Ростислав Семенченко був визнаний MVP фіналу VBET Кубку України.    

«Aurora» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:4 ЕТ
Голи: Семенченко (17, 35) – Корсун (26), Мик. Грицина (33), Шотурма (44 – з 10-метрового), Савенко (50)
«Aurora»: Гуйван – Літвінов, Завертаний, Бессалов, Школьний – В. Моспан, Боргун, Семенченко, М. Чеберяк – Сагайдачний, Дичук, Гурєєв
«Ураган»: Сіріцький (Савенко, 19) – Шотурма, Корсун, Швед, Фаренюк – Масевич, С. Моспан, Мик. Грицина, Мих. Грицина – Британ
Попередження: Літвінов (20), Семенченко (21), Школьний (44) – Шотурма (30), Мик. Грицина (35)
На 36-й хвилині Літвінов («Aurora») не реалізував 10-метровий.

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *