Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: представлення команди ІФОДЮСШ (Івано-Франківськ)

Баскетбол

В кінці тижня у Переяславі нагороди сезону знайдуть своїх власників у чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження – вирішальні матчі пройдуть 11-12 травня.

Для деяких гравців та тренера Аїди Євтушенко віце-чемпіона минулого року в цій віковій групи команди ІФОДЮСШ цей Фінал чотирьох відбудеться одразу після виграного домашнього Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження.

В фінальному матчі проти столичної СДЮШОР з баскетболу-МОБІ взяли участь дві гравчині команди 2011 року – якщо Євгенія Фафлей зіграла лише 4 хвилини, то Катерина Саприга вийшла в старті, відіграла 20 хвилин і оформила дабл-дабл.

Ці дівчата є лідерами команди 2011 року – Катерина Саприга набирає 34.6 очка, робить 22.1 підбирання та 5.4 перехоплення за матч, а Євгенія Фафлей записує до активу 13.6 очка, 10.1 підбирання, 5.0 передач та 3.9 перехоплень.

“Вони обидві грають за 2009 рік, там награються і виконують важливу роль. Вони вчаться в одному класі, дві подружки. Катя першою прийшла на баскетбол, потім привела Женю і так вони разом, нерозлучно.

Женя – капітан команди. Дуже організовує команду, цілеспрямована дівчинка.

Катя Саприга – дочка учасниці Олімпійських ігор, метальниці списа Тетяни Ляхович, тато штовхальник ядра. Вона зі спортивної сім’ї, генетика у неї сильна, їй є куди рости, тому на неї я дуже розраховую. Вона не просто центрова, вона універсальний гравець, вміє вивести м’яч, володіє середнім, дальнім кидком, проходом. Ще б одну таку і горя можна не знати”, – говорить Аїда Євтушенко в коментарі прес-службі ФБУ

В минулому сезоні команда з Івано-Франківська у фіналі поступилась рівненській команді, яка цього сезону в цій віковій категорії не грає. Зате грає Збірна Харківської області-ХАІ, яка на старті чемпіонату ледь не обіграла ІФОДЮСШ. В інших матчах підопічні Аїди Євтушенко проблем не мали і до Фіналу чотирьох вийшли, маючи 5 перемог в 5 іграх.

“Ми програвали майже всю гру з ХАІ, лише в останні п’ять хвилин ми затягнули матч в кінцівку і вирвали перемогу. У нас не йшов м’яч в кільце, а в захисті не могли ніяк підлаштуватись під їх нападаючу.

Ми перший раз один одного бачили, раніше ніколи один про одного не грали, тому не могли підлаштуватись. Зараз, думаю, все буде по іншому. Але інтрига є і Фінал чотирьох має бути непростим і цікавим”.

Календар матчів Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження

Субота, 11 травня

13:00 ІФОДЮСШ (Івано-Франківськ) – ДЮСШ-Переяслав (Переяслав)
15:00 СДЮСШОР №2 (Полтава) – Збірна Харківської області-ХАІ (Харків)

Неділя, 12 травня

10:00 Матч за 3 місце
12:00 Фінал

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *