Випробування зразка нового водневого комп’ютера — що відомо про розробку?

Інші

Центр Техаського університету заявив про успішний експеримент зі здійснення живлення суперкомп’ютера від водневих осередків.

Водневий суперкомп’ютер: подробиці розробки

Останні інноваційні розробки найбільших наукових центрів світу показують, що з розвитком сонячної енергетики успішно розвивається і воднева. Автомобілі на найпоширенішому хімічному елементі Всесвіту, космічні кораблі стають дедалі популярнішими. Тепер фахівці розробляють суперкомп’ютер із водневими живильними елементами.

Центр суперкомп’ютерних обчислень

Презентаційний майданчик з використанням водневих паливних елементів, розташований у штаті Техас — США, живитиме суперкомп’ютер обчислювального центру Texas Advanced Computing Center, який будується. Розробка стане однією з ділянок нового проєкту, що стане зразком майбутніх глобальних водневих ініціатив. Подібне об’єднає виробничі, розподільчі, ощадні та практичні процеси наведеного палива. Гості онлайн VIP casino UA не здивуються, якщо дізнаються, що відеослоти азартного клубу також працюють на водневому паливі. Технологія стосуватиметься не тільки демонстраційного режиму, а й оплачуваного.

Об’єкт розташований на території Техаського публічного університету. Проєкт є плодом співпраці австралійського концерну GTI Resources Ltd, провідної американської компанії Frontier Energy Corp, що спеціалізується на поновлюваних джерелах енергії, електромеханічного центру навчального закладу та кількох десятків акціонерів — промислових підприємств.

Аспекти зведення суперкомп’ютера:

  • генерування водню шляхом електролізу;
  • процес залучає геліотермальну та вітроенергетику;
  • перероблятиме метан зі сховищ відходів;
  • отримане паливо буде використано в паливних комірках, заправки автомобілів Toyota Mir, безпілотних літальних апаратів.

Освітній заклад уже кілька років розробляє подібні технології та має намір залучити в ініціативі найкращі професійні кадри, інженерні рішення. Проєкт, що розробляється, також послужить стартом для розвитку інших інновацій зеленої водневої індустрії.

Кілька років тому Advanced Computing Center облаштував кілька суперкомп’ютерів і заявив про створення модуля Vista, використовуючи прискорювачі американської технологічної компанії NVIDIA Corporation.

Державно-приватні розробки підтримуються міністерством енергетики країни. На думку керівництва університету, цент має необхідне обладнання та водневу інфраструктуру, включно з майже 2 тисячами кілометрів підвідних трубопроводів. На початку 2024 року центр провів вдалий експеримент, коли живлення суперкомп’ютерних обчислень працювало на водневому живленні протягом двох діб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *