Жіноча збірна України 3х3 не змогла відібратись на Олімпіаду

Баскетбол

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 з поразки стартувала на олімпійському кваліфікаційному турнірі в угорському Дебрецені.

В першому матчі групового етапу наші дівчата зустрічались з командою Польщі і старт матчу вдався підопічним Юрія Процюка кращим чином – два дальні влучання Кристини Філевич дещо шокували суперниць. В результаті наша команда повела 6:0, 8:1 і на перший тайм-аут після третини гри вела 8:2.

Втім наступний відрізок вдався українкам не так яскраво – полячки почали влучати дальні кидки, скоротили відставання і вийшли вперед 9:8 до другого тайм-ауту. Кінцівку матчу команди провели рівно, але попри самовіддану гру українок гравчині збірної Польщі вже не віддали перевагу і завершили матч перемогою 21:18.

Олімпійський кваліфікаційний турнір. Дебрецен

Україна – Польща 18:21 (статистика матчу)

Україна: Філевич 10 (4 дальніх) + 1 підбирання + 1 блок, Уро-Ніле 2 + 2 підбирання + 2 передачі – 4 втрати, Моллова 3 + 3 підбирання + 1 блок, Ляшко 3 + 2 підбирання + 1 передача

Після програшу в рівній грі Польщі 18:21 і перемог полячок та німкень в матчах проти Туніса збірна України мала в другому своєму матчі обов’язково обіграти Німеччину для збереження шансів на вихід до плей-оф.

Наша команда в цьому матчі вибрала захисну тактику і загалом задум спрацював, адже за весь матч українки дозволили суперницям набрати всього 9 очок. Втім і збірна Німеччини вдало захищалась, плюс наші гравчині допустили декілька прикрих втрат, тому набрали лише 7 очок.

Поразка 7:9 означає завершення для збірної України боротьби за олімпійську ліцензії – попри дві рівні гри з одними з фавориток турніру, українки зазнали двох поразок.

Німеччина – Україна 9:7 (статистика матчу)

Україна: Ляшко 1 + 3 підбирання + 1 передача, Уро-Ніле 3 + 2 підбирання – 5 втрат, Філевич 1 + 5 підбирань + 1 блок-шот, Моллова 2 + 3 підбирання + 1 блок-шот – 5 втрат

В останньому для себе матчі в Дебрецені проти Туніса українки здобули впевнену перемогу з рахунком 21:8. Вдало зігравши в захисті, наші дівчата на початку довго не могли реалізувати свою перевагу в очки, часто не влучаючи з очевидних позицій. Втім, з середини матчу реалізація наших баскетболісток покращилась, вони почали влучати дальні кидки і в цілому спокійно довели гру до перемоги.

Таким чином, українки завершують олімпійський кваліфікаційний турнір на третьому місці в групі А, чого не достатньо для виходу з групи.

Україна – Туніс 21:8 (статистика матчу)

Україна: Філевич 8 (3 дальні) + 6 підбирань + 2 передачі, Уро-Ніле 5 + 4 підбирання + 1 передача, Моллова 5 + 5 підбирань + 1 передача, Ляшко 3 (1 дальній) + 2 підбирання

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *