Франківці поступились у Полтаві

Футбол

Заключний матч Чемпіонської групи не мав прямого й вирішального значення. Він не визначить долю останнього місця в першій десятці, тому що СК Полтава, хоча й відстає від ФСК Маріуполь на три очка, поступається йому за особистими матчами. Він не похитне Прикарпаття на престижному п’ятому місці, тому що, хоча Кудрівка-Нива рівна з ним за очками, на першому етапі була гіршою (0:1, 2:2).

Але СК Полтава, безсумнівно, постарається завершити сезон на мажорній ноті, а заразом поквитатися з прикарпатцями за поразку в Івано-Франківську в першому колі (господарі тоді виграли – 3:1). Але при цьому досить сміливо почали матч саме гості. Вже в дебюті Цюцюра після подачі з правого флангу пробивав у ближню дев’ятку (сейв Васецького), небезпека відчувалася й після кутового, який послідував далі. А на 9-й хвилині вже Горжуй змістився з лівого краю й пробивав – вийшло вище воріт.

На жаль, уже на 11-й хвилині прозвучала сирена повітряної тривоги – в Полтаві навесні рідко який матч вдається провести без вимушених затримок воєнного часу. Після відновлення гри на ударній позиції опинився Вівдич, але забити Бобинцю не зумів – після удару з правого кута воротарського майданчика м’яч пройшов вздовж воріт. Слідом Щербак після перепасовки в чужому карному запустив м’яча над поперечиною. Далі вже Шаповалов з пасу Щербака не влучив у дальню «шістку». Бобинець відбив також дальній удар, здається, від Даниленка.

Хома дещо розбавив цю домінацію своїм рейдом з ударом, а удар Рудюка навіть змусив Васецького знову виручати. Але, треба визнати, СК Полтава справді потужно проводила перший тайм і закономірно довела його до логічного завершення. Хорошу швидкісну атаку з глибини поля починав Горжуй. Він підключив Щербака, капітан протягнув м’яча через лівий край і вистелив простріл вглиб карного майданчика. Туди якраз набігав Одарюк, лівою ногою пробивши невідпорно низом – 1:0. Четвертий гол при двох асистах у 10 матчах Володимира за нову свою команду.

Був чудовий шанс відігратися в Прикарпаття: Цюцюра закидав м’яча на хід Хомі, проте претендент на одноосібний титул найкращого бомбардира прямо перед воротарем лише ткнув у бік Васецького замість акцентованого удару. У відповідь активний Вівдич декілька разів виходив на ударні позиції – і досягнув свого. Коли в ході однієї з атак другим темпом Плахтир лівою навісив з лівого напівфлангу, Олександр головою в падінні запустив м’яча в дев’ятку – 2:0. Для Вівдича це сьомий гол у 21 матчі за СК Полтава.

А відразу після перерви було «зламано хребет» інтризі. Щербак і Одарюк чудово розіграли атаку в глибині поля, Вівдич обійшов воротаря, але не став пробувати забити з гострого кута. Його простріл з близької відстані замкнув Горжуй – 3:0. Четвертий гол у 24 матчах для Максима. Чим відповіло Прикарпаття? Неточним і слабким ударом здалеку Бучакчийського та проходом вздовж лицьової лінії Цюцюри, який не мав шансів з нульового кута пробити Васецького. Двічі пробивав Соловйов, один раз – Цюцюра. Весь час м’яч оминав ворота полтавців. Божевільний шанс мав Швець, але зблизька з подачі Цюцюри головою влучив м’ячем у стійку.

А що ж господарі? По рахунку грали впевнено й перебіг гри контролювали спокійно. Мали небезпечний штрафний, а ще в одному моменті Одарюк розстрілював впритул воротаря та добивав з розвороту – м’яч бадьоро проскакав повз ворота. А коли ще й Хома отримав червону картку за відмашку від Плахтиря при власному кутовому, все на цьому закінчилося. 37 очок набирає СК Полтава в дебютному сезоні в Чемпіонському раунді й гучно грюкає дверима. Прикарпаття не змогло допомогти своєму «Довбику» виграти локальне «Пічічі», та й сам Хома, будемо відверті, суттєво знизив оберти навесні.

Man of the Match: Олександр Вівдич (СК Полтава)
Забив сам, асистував на Горжуя та ще кілька разів небезпечно пробивав по воротах гостей.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 10 тур
СК «Полтава» (Полтава) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 3:0 (2:0)
Голи:
 Одарюк (34), Вівдич (42), Горжуй (50).

Полтава: Васецький – Савенков (Копитов, 77), Ходуля, Підлепич, Перебора, Плахтир, Шаповалов (Даниленко. 66), Горжуй, Одарюк (Опанасенко, 87), Щербак, Вівдич (Марусич, 77). Запасні: Варцаба, Тельнов, Клименко, Стрельцов, Коваленко, Пось. 
Прикарпаття (стартовий склад): Бобинець – Француз, Болденков, Швець, Титов (Сьомка, 46), Соловйов (Геник, 83), Радульський (Стаднік, 46), Рудюк (Беспалько, 46), Бучакчийський (Кос, 76), Цюцюра, Хома. Запасні: Кучерук, Барчук, Демків, Попчук, Шинкаренко. 
Попередження: Болденков (63), Беспалько (66). Вилучення: Хома (87, агресивна поведінка).

25 травня 2024 року, 13:30. Полтава, стадіон “Молодіжний”. +25 С.
Арбітр: І.Сташук (Чернігів). Асистенти арбітра: М.Тютерєв, П.Почепецький (обидва – Дніпро).
4-й арбітр: Д.Сердюк (Полтава). Спостерігач арбітражу: С.Соботюк (Житомир).


Полтава – Прикарпаття 3:0. Команди залишилися при своїх

Матч останньої та п’ятої команди групи. “Полтава” після гостьової поразки від “Агробізнеса”опустилася на турнірне дно групи. “Прикарпаття” в минулому турі вдома перемогло “Вікторію” і піднялося на в топ-5.

Ближче до завершення першого тайму господарі відкрили рахунок. Щербак прострілив, а Одарюк пробив у дальній кут – 1:0. У роздягальню збільшив перевагу полтавчан Вівдич – 2:0. 

На початку другого тайму Максим Горжуй довів рахунок до розгромного – 3:0. Проте, ця перемога не дозволила підопічним Сисенка піднятися з останнього місця. “Прикарпаття” завершує сезон на п’ятому місці.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *