Шахватова та Шепелюк – у збірній України U-20

Баскетбол

Молодіжна жіноча збірна України U-20 розпочала підготовку до виступу на чемпіонаті Європи в Дивізіоні В, який в цьому році буде приймати Софія 6-14 липня.

Перший навчально-тренувальний збір молодіжна збірна U-20 під керівництвом головного тренера Інни Кочубей проведе 3-14 червня у польському місті Александрув–Лодзький. Також запланований збір у Латвії, після чого дівчата повернуться до Польщі.

Кожен збір буде завершуватись контрольними матчами – заплановані ігри з однолітками з Румунії, Ізраїлю та Литви. Останні дві збірні цим літом гратимуть в Дивізіоні А.

На перший збір у Александрув–Лодзький викликано 10 гравчинь, які і розпочали підготовку до чемпіонату Європи.

Анастасія Костоглод (перший тренер — Лобас Олександр)
Серафіма Тиха (перші тренери — Макарчук Ганна, Федченко Олена)
Еліна Синякова (перший тренер — Овсянніков Ігор)
Христина Кулєша (перший тренер – Ящук Тетяна)
Анастасія Лавринець (перший тренер – Ірина Шавгарова)
Злата Чорна (перший тренер — Сообцокова Вікторія)
Поліна Корбут (перший тренер — Побережна Катерина)
Катерина Діке (перші тренерки – Нагорна Ірина, Єщенко Лариса)
Анна Шахватова (перший тренер – Анатолій Нищименко)
Анастасія Шепелюк (перший тренер — Жартун Валерій)

Ще група дівчат наразі знаходиться в розташуванні збірної України U-21 з баскетболу 3х3, яка зіграє у Лізі націй 11-13 червня. Після цих матчів дівчата приєднаються до збірної U-20. Також до команди пізніше доєднається Євгенія Путра. До остаточної заявки на чемпіонат Європи потраплять 12 баскетболісток.

“Всі приїхали з великим бажанням працювати, почали роботу за планом. Зібралися дещо обмеженим складом – наразі в збірній працює 10 дівчат. 

Другий рік влітку зі збірною я проводжу збори в місті Александрув–Лодзький. Тут нам створені чудові умови, за що дякую директору спортивного ліцею ім. Миколи Коперника, на базі якого проводимо збори, – Міхалу Бістулі. У нас є абсолютно все: чудовий зал, інвентар, тренажерний зал. Поруч проживаємо, тренуємось і харчуємось.

Хочу подякувати також Федерації баскетболу України, адже вже до початку збору мали все необхідне, маємо заплановані 6 матчів-спарингів з гарними суперниками”, – розповіла прес-службі ФБУ Інна Кочубей.

Чемпіонат Європи для жіночих збірних U-20 пройде у Софії, Болгарія 6-14 липня. На груповому етапі суперницями нашої збірної будуть Ісландія, Болгарія та Австрія.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *